5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kastamonu'da çete operasyonu

Kastamonu DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Hasköy Sulama Projesi hakkında, "müteahhit firmaya yaklaşık 7 trilyon lira fazla ödemede bulunulduğu" iddiasıyla inceleme başlatan Cumhuriyet Savcılığı, aralarında bazı eski Bölge Müdürleri'nin de bulunduğu 19 kamu görevlisi ve 3 firma yetkilisi hakkında soruşturma başlattı.

Mali polis tarafından gözaltına alınan Kastamonu'daki 12 kamu görevlisi ve 1 firma yetkilisi, adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı, ifadelerini aldığı B.G., İ.B., D.H., A.F.E., R.A., A.Ç., Y.Ç., A.D. ve İ.A. isimli memurlar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. E.Ö., H.Ö., A.K. ve F.K. isimli kamu görevlileri ise Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Mahkemesi de söz konusu 4 şahsın tutuklanmalarına yer olmadığı kararına vardı. E.Ö., H.Ö., A.K. ve F.K. ise tutuksuz yargılanacak.

Olayın Ankara boyutunda da tutuklama çıkmadı. Kastamonu'dan sabah erken saatlerde Ankara'ya giden Mali Şube ekipleri, aralarında emekli ve halen görevde bulunan üst düzey bürokratların da bulunduğu 7 kişiyi ve 2 firma yetkilisini Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartarak ifadelerinin alınmasını sağladı.

Küçük çaplı eksikliklerinin tamamlanması için inşaat sezonunun açılması beklenen Hasköy Sulaması, bu sene içersinde tamamlanacak projeler arasında bulunuyordu. Ancak, uzunca bir süreden beri gerek Kastamonu DSİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve gerekse Bakanlık Müfettişleri tarafından müteakip defalar incelenen Hasköy Sulama Projesi evraklarına, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Mali Polis el koymuştu. El konulan evrakların bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından, savcılık sürdürmekte olduğu soruşturmayı mahkemem boyutuna taşıdı.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 13:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?