5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

5 okul aynı bahçede

Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde okul binalarının yetersiz olması sebebiyle yan yana iki binada 5 ayrı lise eğitim veriyor. 5 ayrı lisede okuyan 847 öğrenci ise bir okul bahçesini kullanıyor.

Fatsa Caddesi'nde bulunan Aybastı Çok Programlı Lise bünyesinde aynı zamanda Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Ticaret Lisesi'nde öğrenim veriliyor. Genel lisede 580, Endüstri Meslek Lisesi'nde 80, Anadolu Lisesi'nde 57, Kız Meslek Lisesi'nde 40, Ticaret Meslek Lisesi'nde ise 90 öğrencinin eğitim ve öğrenime devam ettiği öğrenildi.

Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Çok Programlı Lise'de yaşanan sorunu ilçeyi ziyarete gelen Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl ve İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun'a bildirdi. Yetkiler, okuldaki sıkıntının çözümü için 57 öğrencisi bulunan Anadolu Lisesi'nin eski İmam Hatip Lisesi'nin onarılarak taşınmasını önerdi.

Öğrenci velileri, Aybastı'nın sürekli büyüdüğünü belirterek, "İlçenin eğitimde ilerleyebilmesi için bina sıkıntısını aşması lazım. Bizim istediğimiz ya Anadolu Lisesi'ni Çok Programlı Lise'den ayırarak başka bir binaya taşımaları ya da Anadolu Lisesi için en az 15 derslikli yeni bir bina yapılması lazım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 11:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?