5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Fatsa'da deniz adamı kursu

Fatsa'da, amatör veya yat kaptanı olarak denizle işi olan vatandaşlara Gemi Adamları Sertifikası alması zorunluluğu getirildi.

Gemi Adamları Sertifikası anlamına gelen STCV 78-95 belgesi olmadan bundan böyle amatör veya her hangi bir iş amacıyla denize açılamayacağı ifade edildi. Açılan kursla ilgili bilgi veren Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Yüksel, artık herkesin elini kolunu sallayarak denize giremeyeceğini, bu kapsama amatör balıkçılık yapmak isteyenlerin de dahil olduğunu söyledi. Denize çıkıldığı zaman istenilen belgelerin yerine getirilmesi zorunluluğunun olduğunu kaydeden Yüksel, "Biz kursun sonucunda gerekli belgeleri veriyoruz. Bu belgeler ilk yardım, yangın önleme yangınla mücadele, denizde kişisel canlı kalma teknikleri, can kurtarma araçları kullanma yeterliliği ve personel güvenliği sosyal sorumluluk adlı 5 adet kursu bitirmek zorundalar.

Bu kursun sonucunda Samsun'da bulunan Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü'nce belgeler veriliyor. Bu belge sayesinde rahatça denizde çalışmak isteyen çalışabiliyor, amatör olarak denize çıkmak isteyen çıkabiliyor veya yat kaptanı olmak isteyen olabiliyor. Bölgemiz balıkçılık açısından gelişmiş bir bölge. Çevre ilçelerden gelen kursiyerlerimiz var. Bunlara da hizmet veriyoruz. Şu anda oldukça fazla talep var" dedi.

Kursun öğretmenliğini Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi mezunu olan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Güverte Bölümünü bitiren Hakan Özalp yapıyor. STCV 78-95 kursunda can kurtarma tekniklerini de Dr. Mehmet Şazmaztürk anlatıyor

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 16:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?