5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Liselilerden kitap kampanyası

Ordu'nun Aybastı İlçesi'nde Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarına kütüphane kazandırmak için kampanya başlattı.

İlçedeki esnafı, kamu kurum ve kuruşlarını ziyaret ederek kitap toplayan, nakdi yardım talep eden öğrenciler, okullarında bir kütüphane kurulması için gayret gösteriyor. Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gözde Çetin ve Esra Beydaşlı, çalışmaları sırasında Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Esra Beydaşlı isimli öğrenci, okullarına ait bir kütüphanenin olmasını çok arzu ettiklerini söyledi. Öğrencilerden Gözde Çetin ise okullarının bu yıl açıldığını hatırlatarak, "Bu nedenle henüz kütüphanemiz yok. Arkadaşlarımızla birlikte bir kampanya başlattık ve kütüphane oluşturmayı düşünüyoruz. Diğer lisenin kütüphanesi var. Biz onlardan ayrı olduğumuz için faydalanamıyoruz. Henüz işin başındayız. İlk günde 20'nin üzerinde kitap aldık, 80 YTL para topladık" dedi.

Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük ise öğrencilere, makam arşivinde bulundurduğu Atatürk İlke ve İnkılapları kitabını takdim etti. Başkan Küpçük, öğrencilere her zaman destek olacaklarını söyledi. Küpçük, "Öğrencilerimiz kampanyalarını bitirsinler. Belediyemiz onların son durakları. En son faturayı biz ödeyeceğiz. Ne eksikleri kalırsa biz karşılamaya hazırız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 15:05:32
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 15:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarkan Deniz IP: 85.97.150.xxx Tarih : 10.03.2006 12:39:38
TEBRIKLER Minik kardeslerimiz Gozde Cetin ve Esra Beydasli'yi takdir eder bu anlamli calismalarindan dolayi takdir ederim. Eger bana elektronik posta yolu ile kitap bagisi icin bir iletisim adresi bildirirlerse ben de kampanya'ya destek anlaminda okula kurulmasi planlanan kutuphane icin kitap yollayacagim.E-posta adresim: tarkan_deniz@yahoo.com Ayrica arzu ederler ise bu kampanyaniza destek saglamak uzere tum dostlarima bildirerek katki saglayabilirim. Tekrar tebrikler. Tarkan Deniz Ordu ili Gonullu Turizm Elcisi ve Proje Hazirlama Komisyonu Uyesi, JCI Uluslararasi Genc Ticaret Odasi Avrasya Toplumsal Projeler Direktoru