5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Üniversitede büyük değişim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, OMÜ'de büyük değişim yaşandığını ve uluslararası akreditasyonları almak hedefiyle çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Ordu ve Amasya'da kurulan üniversitelerin kuruluş aşamalarına YÖK'ün talimatlarıyla destek olduklarını dile getirerek, konuşmasına başlayan Rektör Ferit Bernay, OMÜ'nün bünyesinden 2 üniversite çıkarmış Türkiye'nin en büyük bilim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti. 

Rektör Bernay, kampüs içersinde estetik yönden
yürütülen sinyalizasyon çalışmalarında sona gelindiğini, Astronomi Gözlemevi Kulübü öğrencilerinin faaliyetlerine destek olacak Astronomi Gözlemevi'nin yerleştirildiğini, günde 3 ton çamaşır yıkama kapasiteli modern çamaşırhanenin devreye girdiğini ve kanser hastalarına nokta atışıyla diğer dokulara zarar vermeden radyasyon tedavisi yapan 1.7 milyon dolarlık cihazın hizmete başladığını kaydetti. 

Rektör Prof. Dr. Bernay, Teknoloji Merkezi'nin açılma aşamasında olduğunu ifade ederek, bir de patent bürosu müjdesi verdi. 

Bernay, "Türk Patent Enstitüsü ile görüşerek, şu anda Bilgi ve Doküman Bürosu'nu üniversitemizde açtık. Bundan sonra akademisyenlerimiz patent almak yönünden başka yerlere gitmeyecek. Bu Samsun için de geçerli. Patente yönelik çalışmaları olanlar buradan bilgi ve destek alabilecek. Patent Türkiye'nin önemli sorunlarından biridir ve önem vermesi gereken konudur. 
Türkiye patent düzeyinde istediği noktaya en kısa sürede gelecektir. Biz de bu konuyu teşvik ediyoruz" dedi. 

Kültür ve sanat faaliyetleriyle OMÜ'nün gözde üniversitelerden biri olduğunu, OMÜ Kongre ve Kültür Merkezi bünyesinde bir de sinema salonu açacaklarını vurgulayan Bernay, Samsun halkının çoğu ücretsiz olan faaliyetlerden yararlanmasını istedi. 

AB bünyesindeki üniversitelerle Erasmus programı çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimine devam ettiklerini ifade eden Bernay, "İlahiyat Fakültesi İngiltere, Ziraat Fakültesi İspanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fen Edebiyat Fakültesi İtalya, Yunanistan, Diş Hekimliği Fakültesi Polonya ve Litvanya, Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültesi Fransa'yla öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapıyor. 30'a yakın ikili anlaşmayla üniversitemiz çeşitli AB üniversiteleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar da üniversitemizin AB standartlarındaki durumunun teyit edildiğini gösteriyor" şeklinde konuştu. 

Bernay, bütün bunları yaparken toplam kalite yönünden de OMÜ'nün çalışmalarını belli bir aşamaya getirdiğine dikkat çekti. Bernay, "Senatomuz, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu kurdu. Bütün birimlerimiz en alttan en üste kadar akademik değerlendirme ve kalite geliştirme bakımından belli bir aşamaya gelecek. Uluslararası akreditasyonları almak hedefindeyiz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 17:12:21
Güncelleme :29 Nisan 2006 Cumartesi 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?