5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Neden birbirimizle uğraşıyoruz"

Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere memleketi Ordu'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, işadamlarına ince dokundurmalarda bulundu. Ortak çalışmalarda bulunmayan ve biraraya gelemeyen işadamlarına seslenen Bakan Güler, "Kurulacak Ordu Üniversitesi'nin ilk projesi, 'Neden biraraya gelemiyoruz?' konusunu masaya yatırmak olmalı" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Kadın Kolları'nın açtığı kermese katıldı. Beraberinde AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, Ordu Milletvekilleri Enver Yılmaz, Hamit Taşçı ve Cemal Uysal, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal ile kalabalık bir partili topluluğuyla kermese katılan Bakan Güler, özellikle iğne oyası ve dantel işlemelerini ilgiyle inceledi. Özellikle vitrin süslemelerinde kullanılan dantel işlemelerini eşi Mehtap Güler için satın alan Güler, 100 YTL ödedi.

Kermesin ardından Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'na (OTSO) geçen Güler, burada yaptığı konuşmada işadamlarına "ince ve anlamlı" dokundurmalarda bulundu. OTSO Meclis Başkanlığı tarafından başarılı çalışmaları nedeniyle plaketle ödüllendirilen Bakan Güler, işadamlarına birbirleriyle uğraşmakla zaman kaybetmemelerini ve enerjilerini başka sahalarda kullanmalarını tavsiye etti. Kayserili, Gaziantepli ve Kahramanmaraşlılar'a gıptayla baktığını, bu illerdeki işadamlarının işyeri açmaya kalktıklarında 100 işyerini birden açtığını, temel attıklarında 130 temel atıldığını belirten Bakan Güler, "Bunları neden biz yapamıyoruz. Neden birbirimizle uğraşıyoruz?" diye sordu.

Bakan Güler, "Yengeçlerin bulunduğu kabın üzerine kaçmamaları için kapak koymazlarmış. Çünkü zaten kaptan dışarı çıkmaya çalışan yengeci aşağıdakiler çekermiş. Bizde de böyle bir durum var. Biz neden böyleyiz? Yoksa içimizde bilimsel olarak keşfedilmeyen bir madde mi var? Nerede yanlışlık yapıyor, neden biraraya gelemiyoruz? Cesaretse Karadenizli cesurdur. İşadamı demek risk almak demektir. Eksik olan nedir? Dışarıda başarılı olan işadamı neden Ordu'da başarılı olamıyor? Acaba bunu sosyolojik açıdan mı incelesek, yoksa psikolojik açıdan mı? Yoksa sosyo-psikolojik mi? Kurulacak Ordu Üniversitesi'nin ilk masaya yatırması gereken proje bu olmalı. Hep diyorlardı, 'Dereyolumuz yok, havaalanımız yok, yolumuz yok' diye. Dereyolu iyi kötü ilerliyor. havaalanı sorunu yolun bitimiyle otomatik olarak bitmiş durumda. Liman yolda. Sorun kalmıyor. Sorunlar listesine yeni maddeler eklemek yerine mevcut yapımızı analiz edelim. Unutmayın ki 10 yarım adam 5 tam adam etmez. Bize tam adam lazım" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 13:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?