4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bakan basına yüklendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı doğalgaz sorununu ulusal basının abarttığını söyledi.

Bakan Güler, Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, yolsuzlukların ve yanlışlıkların da üzerine kararlılıkla gittiklerini belirtti. Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı doğalgaz krizine değinen Bakan Güler, "Bazı meseleler basında çok fazla abartıldı. Burada ulusal basın görevini tam anlamıyla yapmadı maalesef. Ukrayna konusunda olayı büyüttüler. Ancak Türkiye bunu bir fırsat olarak görüyor. Diğer taraftan doğalgazla ilgili olarak da ayrıca Gazprom'un üst düzeyi daha önceki haberi de yalanladı. Bunu basın toplantısında ifade ettiğimiz halde basın bunu maalesef görmezlikten geldi. Bunu da ben mahalli basınımıza altını çizerek şikayet ediyorum" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, hükümet olarak, bütün yolsuzluklara usulsüzlüklere hatalı yapılan bütün işlere karşı muazzam bir mücadele başlattıklarını da ifade ederek, "Bu noktada yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üzerine çok kesin ve kararlı bir şekilde gidiyoruz. Bununla beraber elektrik kaçağıyla ilgili yoğun bir mücadele içersindeyiz. 860 bin elektrik kaçağı yakaladık. Bunlar aynı zamanda dürüst insanın hakkının çalınmasıdır. Bunu yaparak kazancımızı halkımıza yansıtıyoruz. 3 yıl boyunca elektriğe zam yapmadığımız gibi indirim yapıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 12:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?