5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Din görevlileri iş değiştiriyor

Türk Diyanet Vakıf-Sen Ordu Şube Başkanı Bekir Karakış, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan din görevlilerinin daha iyi özlük haklarına kavuşmak amacıyla başka kurumlara yatay geçiş yaptığını belirtti.

Sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Ordu Şube Başkanı Bekir Karakış, sosyal hayatta önemli bir yeri olan ancak resmi hayatta yok sayılan din görevlilerinin yaşadıkları geçim sıkıntısından dolayı daha iyi özlük haklarına kavuşmak amacıyla başka kurumlara geçiş yapmak için müracaat ve taleplerinin arttığını, din görevlisi olmaktan kaçındıklarını ve camilerin görevlisiz kaldığını belirtti. Kamu düzenini ve toplum barışını sağlamada önemli bir yeri bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çok geniş yelpazede görev yaptığını, kendisinden çok şey beklendiğini ancak istenilen seviyede hizmet veremediğini söyleyen Karakış, ülkenin huzur, barış ve asayişinde Diyanet'in ve din görevlilerinin küçümsenmeyecek payı olduğunu kaydetti. Sabah saat 03.30'da görevine başlayan din görevlilerinin gece gündüz demeden, hafta sonu ve resmi tatil ayrımı yapmadan görevinin başında olduğunu, buna rağmen diğer iş kollarındaki kamu çalışanlarıyla karşılaştırıldığında birçok sosyal haktan mahrum oldukları gibi ekonomik haklar bakımından da çoğunun gerisinde olduğunu vurgulayan Karakış, "Gelişen dünya düzeni ve Avrupa Birliği münasebetiyle çıkarılan uyum yasaları dini ve sosyal hayatımızda yeni yeni durumlar ortaya çıkarmıştır. Bu durum karşısında din görevlisi ve Diyanet nasıl bir hizmet sunacaktır? Bu değişime Diyanet ve din görevlisi hazır olmalıdır. Misyoner faaliyetlerinin her türlü imkana sahip olduğu günümüzde moralsiz, imkansız ve donanımsız, kanunu bulunmayan Diyanet ve din görevlisinin işi daha da zorlaşacaktır" dedi.
Karakış, bu durumda yapılması gereken 3 önemli konu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Anayasa'mızın 136. maddesinde yeri ve görevi belirlenen ve yaklaşık 26 yıldır teşkilat yasası bulunmayan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşkilat yasası, Diyanet çalışanlarının, ilahiyat fakültelerinin ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak bir an önce çıkartılmalıdır. Diyanet çalışanlarının imkanlar dahilinde din hizmetleri ve özel hizmet tazminatı artırılmalı, fazla çalışma ücreti Başbakanlık merkez personeline ödendiği gibi tam olarak merkez ve taşra teşkilatına da verilmelidir. Ödenek yokluğu bahanesiyle tedavi amaçlı il dışına çıkan personelin 2005 mali yılından alacaklı oldukları tedavi yolluklarının ödenmesi için harekete geçilmelidir."

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 15:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
absolute IP: 81.215.99.xxx Tarih : 18.02.2006 20:30:13
Sayın Başkanım Öncelikle Kişisel çalışmalarından dolayı sizi tebrik ve takdir ediyorum. Konu itibariyle çok önemli bi meseleye deginmişsiniz.Globelleşen dünyaya Diyanet Din görevlisini ne kadar hazırlıyor.Misyonerler gece gündüz çalışıp görevlerini kusursuzca yaparken bizim din görevlimiz geçim sıkıntısıyla uğraşıyor...Utanmalı bu durum karşısında etkili ve yetkili kişiler.Bunun hesabını ne bu dünyada nede ebedi alemde veremezler. Nereye kadar bu koltuk sevdası... Cennet vatanımızı misyonerlere teslim edincemi... Dialogcuları Kınıyorum.... yetkili sendikayıda kınıyorum... sevgiyle kal sayın başkanım...