5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Elektrik şebekesi yeraltına iniyor

Ordu merkez ve Ünye İlçesi'nde, elektrik şebekesinin yeraltına alınması çalışmalarına bu yıl başlanacağı açıklandı.

Dünya Bankası tarafından Türkiye'deki elektrik dağıtım şebekelerinin yenilenmesine yönelik tahsis edilen 900 milyon YTL tutarındaki krediden Ordu'ya tahsis edilen 12 milyon YTL'lik kredinin, merkez ve Ünye İlçesi elektrik şebekesinin yeraltına alınmasında kullanılacağı bildirildi. TEDAŞ Ordu Müessese Müdürü Halil Mermer, TEDAŞ tesislerinde İl Genel Meclis üyeleri, oda başkanları, belediye birim amirleri, daire müdürleri ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda çalışmalar hakkında bilgi verdi. Elektrik şebekesinin yeraltına alınması çalışmalarının 2006 yılında başlayıp 2009 yılında biteceğini belirten Mermer, "Ordu merkez ve Ünye İlçesi'ndeki kurulu gücümüz olan 300 mw'lık yükün 3 bin 788 kilometrelik havai hattın binde 85'lik kısmı ile mevcut 14 bin 880 kilometrelik havai hattın binde 77'lik kısmı yeraltına inecektir. Bu projeyle Ordu merkezde 1 milyon 682 bin YTL, Ünye İlçesi'nde 10 milyon 378 bin YTL'lik yatırım yapılması planlanmaktadır" dedi.

Halil Mermer, elektrik şebekesi yeraltına alınacak mahallelerle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:
"Ordu'da Düz, Şarkiye, Bucak, Yeni, Subaşı ve Şahincili mahallelerinde çalışma yapılacak. Ancak mahallelerin tamamında çalışma yapılmayacak olup, çalışmalar Süleyman Felek Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi'nde yoğunlaşacak ve şehri ikiye bölen bu caddelerde Fidangör mevkii ile Çakalçıkmaz Mezarlığı arasındaki havai hatlar yeraltına inecektir. Ünye İlçesi'nde ise çimento tesislerinden başlayarak Çaybaşı yol ayrımına kadar olan sahil yolu güzergahı ile Niksar Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, Belediye Caddesi, Taşbaşı Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Çambaşı Caddesi'nde bulunan havai hatlar yeraltına alınacak ve bu çalışmalardan Fevzi Çakmak, Nuriye, Liseler, Saraçlı, Çamurlu, Ortayılmazlar, Burunucu, Atatürk, Gölevi, Kaledere ve Çınarlık mahalleleri etkilenecektir."

Mermer, havai hatların yeraltına indirilmesiyle enerji kesintilerinin azalacağını, sanayi üretiminde artış olacağını, kayıp-kaçak oranının düşeceğini, işletme maliyetinin azalacağını, can ve mal kaybının önleneceğini, görüntü kirliliği ve kaldırım işgalinin ortadan kalkacağını, şehrin akciğeri olan ağaçların artık kesilmeyeceğini, arıza sayısının azalmasıyla teçhizatın ömrünün uzayacağını dile getirdi. 

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?