5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Et dönere talep sürüyor

Ordu'da kuş gribi vakalarının sona ermesine rağmen birçok işyeri, tavuk dönere talep olmadığı için et döner satışını sürdürüyor.

Türkiye'yi sarsan kuş gribi vakalarının ardından fast-food türü yemek satışı yapan işyerlerinde tavuk döner talepleri büyük ölçüde azalınca et döner satışına geçildi. Kuş gribi vakalarının sona ermesi ve gerekli tedbirlerin alınmasının ardından, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medya önünde tavuk yiyerek tehlikenin geçtiği mesajını vermesine rağmen et döner satışından vazgeçilmedi. Çok az sayıda işyeri tavuk dönere geçiş yaparken, birçok işyeri tavuk dönere talep olmadığı için et döner satışını sürdürüyor.

Ordu Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaya, kuş gribi konusunda vatandaşın şüphesinin giderilememesi sebebiyle et dönere talebin devam ettiğini söyledi. Son dönemde tehlikenin geçtiğine ilişkin açıklamalar sebebiyle vatandaşın az da olsa tavuk döner talebi olduğuna değinen Kaya, "Bu talep henüz yüzde 15-20'lerde. Vatandaş henüz şüphesini gideremediği için tavuk dönere talep göstermiyor. Daha önce 1 YTL'ye tavuk döner yiyebilen kişi, bugün aynı miktardaki et döneri yemek için 2.5 YTL ödüyor. Bu durumun zaman içinde düzeleceğini umuyoruz. 15-20 güne kadar tüm işyerlerinde tavuk dönere geçiş olacağını düşünüyoruz" dedi.

Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu da, kuş gribi konusunda tehlikenin geçtiğini, yumurta ve piliç eti tüketilmesinde bir sakınca olmadığını belirtti. Kuş gribinin yalnız köylerde açık havada serbest dolaşan, göçmen kuşlar veya artıklarıyla temas kuran kanatlı hayvanlarda tespit edildiğine dikkat çeken Sadıkoğlu, "Bugüne kadar çevresindeki kanatlılarla bir teması olmayan, kapalı sistem tavuk kümeslerine sahip üreticilerin veya titizlikle takip ve kontrol altında ürünlerini pazarlayan modern entegre tavukçuluk tesislerinin hiçbirinde bu hastalık görülmemiştir. İleri derecede kontrollü ve hijyen kurallarına titizlikle uyan, bakanlığımızdan ruhsatlı işletmelerde üretilen, özellikle markalı piliç eti ve yumurta ürünlerinin tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 15:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?