5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hamsi Meclis gündeminde

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Karadeniz hamsisi olarak bilinen balık türünün, Azak Denizi'nde yaşayan bir türle karıştığı haberlerini TBMM gündemine getirdi.


Tandoğdu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, yapılan bazı araştırmalar sonucunda Karadeniz hamsisi olarak bilinen türün, Azak Denizi'nde yaşayan bir türle karıştığının belirlendiğini ifade etti.

Sami Tandoğdu, Karadeniz'deki hamsi varlığının tespiti, geleceğe yönelik stokların artırılması ve yönetimi amacıyla “Karadeniz Ekosisteminin İyileşmesinde Biyolojik Gösterge Türler” adıyla başlatılan araştırma raporunda, ”Yapılan genetik çalışmalar sonucunda Sinop civarında yakalanan hamsilerin yalnızca Karadeniz hamsisi olmadığı anlaşılmış, Azak hamsisinin de bu kıyılara gelerek iki popülasyonun karıştığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildiğini anımsattı.
CHP'li Tandoğdu, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“NATO destekli uluslararası bu çalışmanın izni kim tarafından verilmiştir? Bu çalışmanın içeriği bakanlığınıza bildirilmiş midir? Halen Türk karasuları içerisinde hangi amaçla ne tür çalışmalar yapılmaktadır?”

Tandoğdu, aynı konuyla ilgili olarak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle sunduğu önergesinde de bu olayın diğer denizlerde görülüp görülmediğini öğrenmek istedi.

STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

CHP Ordu Milletvekili Tandoğdu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu bir başka soru önergesinde ise bakanlık politikalarını belirleyen Strateji Geliştirme Başkanlığına yapılan atamayı gündeme getirdi.

Başkan olarak atanan kişinin daha önce hangi görevlerde bulunduğunu ve kadrosunun nerede olduğunu soran Sami Tandoğdu, bu başkanlıkta geçici görevlendirmeyle kaç personelin istihdam edildiğinin açıklanmasını istedi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 15:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?