5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kenan Evren yuhalandı

Eğitim-Sen Ordu Şubesi'nin 11. Geleneksel Dayanışma Gecesi'nde 12 Eylül dönemi ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren yuhalandı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer gecede yaptığı konuşmasında, 12 Eylül dönemiyle ilgili olarak "Bugün aynı durum olsa yine yapardım" diyen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in sözlerine atıfta bulunarak, "Bu açıklamaları yapanları dünyanın başka ülkesinde olsa içeri tıkarlar; ama Türkiye'de omuzlarda taşınıyor" dedi.

Eğitim-Sen Ordu Şubesi'nin düzenlediği gece Ayışığı Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Geceye Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer'in yanı sıra Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz da katıldı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, konuşma yapmak için kürsüye geldiğinde sözlerine 7. Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül darbesini gerçekleştiren konseyin başkanı Kenan Evren'in, "Bugün aynı durum olsa yine darbe yapardım" yönündeki açıklamalarını eleştirerek başladı. Salona seslenerek, "Darbecilere karşı sizden protesto alkışı istiyorum" diyen Dinçer, salondaki alkışların cılızlığı üzerine "Daha gür, daha yüksek" çağrısı yaptı. Salondaki davetliler, 12 Eylül darbesini alkışlarla protesto ederken Kenan Evren'i yuhaladı.

Kenan Evren'in açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Dinçer, darbeler döneminin artık geride kaldığını vurgulayarak, Kenan Evren'in yargılanmasını istedi. Dinçer, "Darbeciler yargılanmalıdır. Bu ülke artık demokratikleşmelidir. Dünyanın başka bir ülkesinde olsa bu açıklamaları yapanları ertesi gün içeri tıkarlar. Ancak Türkiye'de bu açıklamayı yapanlar omuzlarda taşınıyorlar. Biz biliyoruz ki bu ülke 'vatan için kurşun atan da yiyen de kahramandır' diyen başbakanları gördü" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 4 Mart 2006 Cumartesi 15:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre alkan IP: 85.98.7.xxx Tarih : 9.03.2006 16:57:26
her sey cok güzel; elestiri alkısları falan. ne güzel alkıslıyoruz ama 80 doneminde olup bitenlere su soyle olsaydı butun sorun cozulurdu diyen yok. ne yapılması gerekiyordu.? birbirini öldüren genclere destek mi olunmalıydı. Türk silahlı kuvvetleri bu vatan icin her zaman en iyinin pesinde kosmustur. demokrasi kan dökturmedigi sürece alternatifi olmayacak derecede üstün bir yonetim sekli. kenan evreni desteklemiyorum. ancak türk silahlı kuvvetlerine tesekkuru bir borc biliyorum Türkiye Cumhuriyetine kendi kimligini hatırlattıgı icin. SAYGILAR