5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kentsel Tasarım Proje Yarışması

Ordu'nun Ünye İlçe Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nın düzenlenmesi için açılan ve ülke genelinden 30 projenin yer aldığı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'nda yapılan değerlendirmede dereceye giren olmadı.

Dört projenin süre şartına uymadığı için değerlendirme dışı bırakıldığı yarışmanın ikinci turunda yapılan değerlendirmede ise 3. tura yalnızca üç proje kaldı. Başkanlığını Peyzaj Yüksek Mimarı Prof Dr. Halim Perçin'in yaptığı ve Yüksek Mühendis Mimar Kent Bilimci Prof Dr. Ahmet Vefik Alp gibi alanında ün yapmış isimlerin yer aldığı jüri heyetinin, ortak kamuoyu açıklamasında, projelerin istenen şartları sağlamadığı belirtildi. Altında 9 imzanın bulunduğu açıklamada 3. tura kalan 3 proje ilgili olarak, "Jüri, yaptığı tartışma sonunda bu projelerin de istenen koşulları sağlamadığını, yeterli düzeyin yakalanamadığı görmüş ve yarışmanın herhangi bir ödül verilmeden sonlandırılması kararı oy birliği ile almıştır" sözlerine yer verildi.

Anılan yarışma ve ülkemizdeki tasarım yarışmaları düzenine ilişkin kamuoyu açıklamasını yapan Jüri Heyeti Başkanı Peyzaj Yüksek Mimarı Prof. Dr. Halim Perçin, ilk kez böyle bir sonuçla karşılaştıklarını belirti. Yüksek Mühendis Mimar Kent Bilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp de yarışmacıların gönderdiği çalışmaların bekledikleri seviyeyi yakalayamadıklarını belirterek, "Tatmin eden bir çözüm gelmedikçe ödül vermemeye karar verdik. Bu bir radikal davranıştı, bunu yaptık. Bunun belki sıkıntısı olacak bizim açımızdan. Çünkü Türkiye'de bir ilk. İlk kez bir yarışmada hiç ödül vermedik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 17:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?