5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ordu'da bitki zenginliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ordu Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Bayrak Özbucak, Ordu'nun büyük bir flora zenginliğine sahip olduğunu belirterek, sadece Melet Irmağı havzasında 450 tür bitki belirlediklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Tuğba Bayrak Özbucak, Ordu'nun florasının (bitki çeşitliliği) durumunu ortaya çıkarmak amacıyla Melet Irmağı'nın denizden içeriye doğru 10 kilometrelik bölümünde araştırma yaptıklarını belirtti.

Çalışma sonunda ırmak havzasında 450 tür bitki belirlediklerini ifade eden Özbucak, "Bu alanda en fazla baklagiller, papatyagiller, ballıbabagiller ve karanfilgiller familyası ortaya çıktı. Boztepe'de yaptığımız araştırmalarda ise baklagiller, papatyagiller, ballıbabagiller ve gülgiller familyası bulunuyor. Ordu, florası en az bilinen bölgelerin başında geliyor. İl, bitki çeşitliliği açısından bölgenin en zengin illerinden biri durumundadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 11:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iskender duman IP: 85.107.177.xxx Tarih : 30.01.2006 19:41:35
Çalışmalarından dolayı tüm ilgili arkadaşları kutlarım. Ben il dışında yaşayan bir turizmciyim. Lütfen Ordu'daki Anıt Ağaçlar'ın ve yabanıl hayatında envanterini de çıkartın ki başlarına bir şey gelmeden değerlendirebilelim. Başarılar.