5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ordu'da intihar semineri

Ordu'da bulunan sağlık kuruluşlarında görev yapan ebe, hemşire, hastanelerin acil servislerinde ve 112 Acil Servisi'nde görevli sağlık personeli intiharlar konusunda bilgilendiriliyor.

Ordu Sağlık Müdürlüğü Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Ordu Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerleri aralıklı olarak devam ediyor. Barkovizyon gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen eğitim seminerinde, dünyada ve Türkiye'de intiharların sebepleri, bir sağlık görevlisinin intihardan önce ve sonra neler yapması gerektiği, intihar etmekten kurtarılan kişi üzerinde yapılması gereken uygulamalar konusunda bilgiler verildi.

Ordu Sağlık Müdürlüğü Akıl ve Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. Özlem Eren, seminerde yaptığı konuşmada, dünyada intiharların son 50 yılda yüzde 60 artış gösterdiğine dikkat çekti. Dünya genelinde ölüm sebepleri arasında intiharların 13. sırada olmasına rağmen, insanın en verimli çağları olan 15-45 yaş arasındaki intiharların 4. sırada bulunduğunu vurgulayan Dr. Eren, "Türkiye'de ise büyükşehirlerde intihar vakaları her yıl artıyor. İntihar olayları en çok erkeklerde rastlanıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise töre ve namus gibi unsunlar sebebiyle kadınlar arasındaki intiharlar daha çok yaygın" dedi.

112 Acil Servis ve hastanelerin acil servis elemanlarının intihar vakalarıyla çok sık karşılaşmasına rağmen, intihar eden veya ederken kurtarılmış olan kişiye nasıl davranacağını pek bilmediğini ifade eden Dr. Eren, "İntihar vakalarındaki hastalar hep angarya olarak görülüyor. Oysa en çok tedaviye ihtiyacı olan onlardır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 18:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?