5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali fındık kavurdu

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, iç tüketimini arttırmak amacıyla iki adet portatif fındık kavurma makinesi yaptırdı. İlk fındığı kendisi kavuran ve vatandaşlara ikram eden Vali Gözlügöl, hem fındık kavurma makinesi hem de çerezlik fındık satışıyla yeni bir sektör ortaya çıkarmak istediklerini söyledi. 

Ordu'da göreve başladığı dönemde yaptığı aile ziyaretlerinden birinde tek böbreği olan ve ağır işlerde çalışamayan bir kişiyle karşılaşınca aklına böyle bir proje geldiğini belirten Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, bu düşüncesine Sağra eski Genel Müdürü Metin Bacın'ın destek verdiğini söyledi. 

Tüm dizaynını Metin Bacın'ın yaptığı iki portatif fındık kavurma makinesi yaptırdıklarını belirten Vali Gözlügöl, "Her köşe başında nasıl kestane satıcıları varsa biz de her köşe başında bir fındık satıcısı olsun istiyoruz. Böylelikle hem iç fındık tüketimini arttıracak bir iş sahası hem de portatif fındık kavurma makinesinin satışından oluşan bir sektör oluşacak. Avrupa'da kişi başına düşen iç fındık tüketimi 2-3 kilogram iken bizde 800 gram. Bu projeyle fındık çerezlik olarak tüketime sunulacak ve Ordulular fındığı sıcak ve buram buram kokusuyla birlikte tüketme şansına sahip olacak" dedi. 

İlk etapta dizayn ettikleri iki portatif fındık kavurma makinesini Ordu Sakatlar Derneği ile Ordu Şehit Aileleri Derneği'ne tahsis ettiklerini, bu iki derneğin belediyenin gösterdiği yerlerde tezgah kurarak kavrulmuş fındık satışı yapacaklarını kaydeden Vali Gözlügöl, bu sayede iki derneğin gelir elde etme imkanı bulacağını belirtti. Şadırvan mevkiinde iftar saatinden sonra kurulan tezgahlarda ilk fındığı Vali Gözlügöl kavurdu. Vali Gözlügöl, kavurduğu fındığı buram buram kokusuyla vatandaşlara ikram etti.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 13:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gürsel aksoy IP: 85.107.105.xxx Tarih : 10.10.2006 15:28:11
sayın valime teşekkürler sakat bir insana iş imkanı hemde fındığımızı kendimiz yeriz zaten bu hükümet fındık üreticisini koruyacağa benzemiyor cevabını sandıkta alacak