5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali'den İkizce ve Çaybaşı'ya ziyaret

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl yerel yönetimlerin sınavdan geçtiğini ifade ederek, bu sınav başarılırsa ülkenin kazanacağını belirtti.

Vali Said Vakkas Gözlügöl, İl Genel Meclisi Başkanı Celal Tezcan, İl Genel Meclisi Üyeleri, resmi kurum ve daire amirleri ile İkizce ve Çaybaşı İlçeleri'ni ziyaret ederek kaymakamlardan brifing aldı. Vali Gözlügöl, okul ve sağlık ocaklarında incelemelerde bulundu.

İkizce Belediye Başkanı Birol Kaygı ve Çaybaşı Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca'yı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi alan Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, kendisini karşılayan vatandaşlarla da ilçelerdeki çay bahçesi ve kıraathane önünde çay içerek sohbet etti. "Bizim rehberimiz sevgidir" diyen Vali Vakkas Gölügöl, "Kusurumuz varsa hoş göreceğiz ama kusurda israf etmeyeceğiz. Milletimize caka satmak değil, sevgi ve saygı yükünün altında ezildiğimizi hissede hissede hizmet edeceğiz" dedi. Yerel yönetimlerin sınavdan geçtiğine dikkat çeken Gözlügöl, "Bu sınavı başarırsak ülke kazanır. Güzel Anadolu coğrafyasında güzel Anadolu insanı ile yaşamak bir şereftir. Bu şerefin hakkını vermek gerekir. Dikkat etmemiz gereken birinci öncelikli husus alışkanlıklarımızdan vazgeçmektir. Dün ve bugün arasındaki farkı bilerek iyi değerlendirmemiz gerekir. Dün yaptığımız gibi günü kurtarmak adına bir şeyler yapmak, iki tane ek derslik yapmak ilerleme değildir. Dün taşrada belediye başkanı, il genel meclis üyesi, kaymakam eline çantasını alıp merkez dediğimiz Ankara'da yetki ve kaynak peşinde koşturmakta idi. Bugün ise Ankara, taşraya hem yetki hem kaynak vermiş. Dolayısıyla taşranın karşısında duran bir sınav var. Bu yerel demokrasinin sınavından başarı ile geçmemiz gerekir. Hepimizin katkı sağlaması, herkesin mutlaka kamu hizmetlerinin bir tarafından tutması lazım" diye konuştu.

İlçe ziyaretlerinde çay içip sohbet ettiği vatandaşlar ve kurum amirlerine uyarıda bulunan Ordu Valisi Gözlügöl, "Ben ilçelerimizi mesai arkadaşlarımla geziyorum. Değerli il Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızda görsün diye onlarla birlikte geliyoruz. Tabii bütün bunları yaparken yine eskiden olduğu gibi, 'Gider, geliriz bir daha da kimse bir şey sormaz, bir iki ilçe müdürüne fırça atarız, bir iki kaymakama surat asarız olur biter' yok. Zinhar böyle bir şeyde olmasın. Değerli çalışma arkadaşlarım, peki ne yapacaksınız? Benim ağzımdan, kaymakamın, belediye başkanının, halkın ağzından çıkanı not alacaksınız ve takip edeceksiniz. Yoksa bir anlamı yok.

Aksi halde turistik gezi yapmış oluruz. Ben turistik gezi yapmak istemiyorum arkadaşlar. Siz de halkımızda beni böyle bir pozisyona sokmasın. İyisiniz, güzelsiniz, ikramlarda güzel. Böyle güzel olmasın. Biraz ilerleyelim sonra gerekirse muhabbetini yaparız. Ama önce iş, hareketlilik, önce bir fayda. Müdür olmuşuz, vali olmuşuz, seçilmişiz, tüyü bitmemiş yetimlerin parasını harcamak noktasında karar mekanizması olmuşuz. Bunun farkında olup bunun hakkını vermek lazım. Yoksa yarın vicdanen üzülürsünüz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 11:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLÇEDEN BİRİSİ IP: 212.156.186.xxx Tarih : 22.04.2006 03:01:28
Haberi okuyunca bir kamu görevlisi olarak hop oturup hop kalktım...Sayın Valim sözleriniz yüreğimi hoplattı. Birden heyecanlandım doğrsu...Bu sözler inşallah hayata geçer ve bu bakış açısı gerçekleşir de bütün ülkemiz olması gereken noktaya ulaşır...Sevinçliyim...Sizin gibi insanlar oldukça ülkemiz yıkılmaz yıkılamaz...Hele de bir Orduda çalışan olarak otur sefa sür müdür beylerden çok çektik...Elinizi sıkmaz şerefinize nail oldum...Ama bizim gibi müdür havasında olanlar büyük ihtimal sizlerden çok çekinecekler...Ama ben sizleri alkışlıyorum...Bırak Orduyu tüm Türkiyeyi bu sözleriniz heyacana sürükler ve yürek hoplatır...Kolay gelsin...Sizi seviyoruz...