5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Vali'den kaçamak cevaplar

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, dün Ordu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin ziyareti esnasında gazetecilerin sorularına kaçamak yanıtlar verdi.

Kent merkezinde önceki hafta meydana gelen bombalama olayından dolayı kamuoyunun yeterinci aydınlatılmaması nedeniyle vatandaşlar tedirgin olurken Vali Gözlügöl gazetecilerin bu konuyla ilgili sorularını yanıtlamaktan kaçındı. Yaylalara göç başlaması nedeniyle yaylalarda herhangi bir güvenlik önlemi alınıp alınmadığı yolunda ki soruya sadece ‘Önlem alınmıştır’ demekle yetinen Gözlügöl bununlada kalmayıp, bombalama olayında hedefin Emniyet Müdürü olup olmadığı yolundaki iddiaların ve yayınlanan haberlerlerin doğruluğu, yanlışlığı konusunda da bilgi vermedi. Bir haber ajansında bombalamanın hedefiyle ilgili Emniyet Müdürü Rıdvan Güler’e ait sözlerin yer aldığı da hatırlatılırken, Vali Gözlügöl, “Gidin onu Emniyet müdürüne sorun” şeklinde yanıt verdi.

Ayrıca Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Erol Karaer, gazetecilerin daire müdürlerinden kurum çalışmalarıyla ilgili bilgi almakta güçlük çektiğini vurgulayarak bu konuda Valiliğin bir çalışma yapmasını istedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Öte yandan kent merkezinde önceki hafta bomba patlamasıyla meydana gelen olaydan sonra güvenlik önlemleri artırıldı. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarmaya bağlı ekipler kırsalda ve şehirde yoğun denetim yapıyor. Kent merkizinin giriş ve çıkışlarında da zırhlı araçların olması dikkat çekti.

Şüphe arzeden araçlar tek tek titizlikle aranırken, yine durumlarından şüphelenen kişilerin de kimlik kontrolü yapıldı. Önlemlerin artırılmış olması dikkat çekerken ilin en büyük mülki amiri olan Vali Gözlügöl’ün gazetecilere yönelik daha ayrıntılı bilgi vermemesi ise merak konusu oldu.

Nedim Kovan - Kenthaber/Ordu
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 16:43:45
Güncelleme :19 Nisan 2006 Çarşamba 18:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?