5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yeni müdür Susurluk sanığı

Ordu’da 30 Temmuz 2006 günü yaklaşık 80 bin üreticinin katıldığı ve Ordu- Samsun Karayolunun da 10 saat trafiğe kapatıldığı fındık mitinginde kameralar önünde AKP’li bir milletvekili ile tartıştıktan sonra merkeze alınan Ordu İl Emniyet Müdürvekili Rıdvan Güler’in yerine, Susurluk sanıklarından Merkez Emniyet Müdürü Sezai Boran atandı. 

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne dün eşi ve kızıyla birlikte gelen Sezai Boran, Emniyet Müdürlüğü girişinde İl Emniyet Müdürvekili İsmet Yavuz, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı. İl Emniyet Müdürvekili İsmet Yavuz’un bir buket kırmızı gülle karşıladığı Emniyet Müdürü Sezai Boran, tören mangasını selamladıktan sonra yardımcıları ve şube müdürleriyle tek tek tokalaştı. Ardından makamına çıkarak koltuğuna oturan Sezai Boran, ilk gün basın mensuplarının görüntü almasını istemedi. İl Emniyet Müdürvekili İsmet Yavuz, basın mensuplarına “Sayın müdürümüz sizleri daha sonra kabul edecekler'' diyerek dışarı çıkardı.

SUSURLUK SANIĞI
Olaylı fındık mitinginin ardından merkeze çekilen Rıdvan Güler'in yerine atanan Sezai Boran, eski bir Susurluk sanığı. Boran, Türkiye’de büyük tepki yaratan Susurluk Kazası sonrası açılan ‘Kayıp Silahlar’ davasında ‘Görevi ihmal’ suçlamasıyla eski Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı İbrahim Şahin'in de bulunduğu sanıklar arasında yer almıştı. O dönem, Sayım ve Muayene Komisyonu Başkanı olan Sezai Boran, davanın ‘zamanaşımına’ uğraması nedeniyle diğer sanıklarla birlikte beraat etmişti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 13:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?