5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yılın 'en'lerine plaket

Ordu'da haftalık yayın yapan Haberci Gazetesi'nin bu yıl 2.'sini düzenlediği "2005 Yılının En'leri" anketinin ödülleri sahiplerini buldu.

TESK Grand Otel'de gerçekleştirilen ödül gecesine AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, CHP Ordu Milletvekili İ. Sami Tandoğdu, Ordu Vali Vekili Metin Arslanbaş başta olmak üzere hayli kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Haberci Gazetesi okuyucularının katıldığı anket sonuçlarına göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler ile CHP Ordu Milletvekili İ. Sami Tandoğdu 2005 yılının en başarılı milletvekilleri seçildi.

Anket oylamalarında yılın bürokratı ödülüne Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu layık görülürken, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yılın belediye başkanı, işadamı Servet Şahin yılın işadamı, Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Pamuk yılın yöneticisi, Şaziye Ersoy yılın işkadını, işadamı Aydın Şaşmaz yılın genç girişimcisi, Fatihan Ünal ise yılın siyasi parti il başkanı, Ordu Sanatevi (ORSEV) yılın sivil toplum kuruluşu, Ordu Ziraat Odası yılın meslek kuruluşu, Orduspor yılın spor kulübü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yılın kurumu ve Akyazı Çamsan İlköğretim Okulu da yılın eğitim kurumu seçildi. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa da 'Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Haberci Gazetesi'nin sahibi Figen Çakmak, 'Yılın En'leri" konulu anketin bu yıl 2.'sini düzenlediklerini ve bunu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Okuyuculardan gelen taleplere göre, ankete farklı kategoriler eklemeyi düşündüklerini belirten Çakmak, "Biliyoruz ki, Ordu'nun genç, girişimci ve başarılı insanları sayıca daha çoktur. Biz bir basın kuruluşu olarak bu başarılı insanlarımızı onur etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Haberci Gazetesi'nin sahipleri Figen-Turgay Çakmak çiftinin Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören ve müzisyen olan kızları Sevilay Çakmak, davetlilere 4 parça okuyarak jest yaptı. Akşam yemeğinin ardından plaket töreni gerçekleştirildi.

Yoğun programı nedeniyle geceye katılamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler'in plaketini AK Parti Ordu Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin, Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu'nun plaketini ise Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş aldı.

Gecede ayrıca anket sonuçları dışında 'Ordu'nun tarih, kültür, ekonomik ve sosyal hayatına yaptıkları katkılarla' hatırlanan isimlere de birer Onur ödülü verildi. Gecede Sıtkı Çebi, Fahri Çelebi, Dr. Nedim Türkmen, İsmet Erçal, Bahar Çebi, Celal Tezcan ve Temel Coşkun'a birer onur ödülü takdim edildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 12:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?