5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

İsmail Türüt Ordu'da

Ordu'nun Kumru İlçesi'nde konser veren ünlü sanatçı İsmail Türüt, salonun hamam sıcaklığında olmasına rağmen, "Ceketimi çıkartırsam göbeğim çıkar" diyerek konserini ceketiyle tamamladı. 

Kumru Belediyesi tarafından düzenlenen şenlik ilçe stadyumunda yapılması gerekirken hava muhalefeti dolayısıyla Davut Yılmaz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kumru halkının konsere büyük ilgi göstermesi sebebiyle görevliler zor anlar yaşadı. Yüzlerce seyirci dışarıda kalınca seyirciler salonun oyun alanına alındı. Salonda izdiham yaşanmaması için emniyet mensupları seyircileri sakin olmaları için uyardı. 

Konserde Vira Cemal ve Türkü'den sonra sahneye çıkan sevilen sanatçı İsmail Türüt, ilk türküsünü seslendirdikten sonra sahneye Belediye Başkanı Ticabi Civelek'i davet etti. Türüt, Başkan Civelek'in boyuna bakarak, "Aha da kendi boyuma göre bir adam buldum. Hatta bu benden daha küçükmüş" diye espri yaptı. 

Daha sonra sevilen türkülerini söylemeye başlayan İsmail Türüt, salonun hamam sıcaklığında olması sebebiyle buram buram terledi. Salonun aşırı sıcak olduğunu söyleyen İsmail Türüt, ilk önce ceketini çıkartmak istedi ama daha sonra "Ceketimi çıkartırsam göbeğim çıkar" diyerek, ceketini çıkartmaktan vazgeçti. 

Konserinde yeni albümünde yer alan "Ortadoğu" isimli türküsünün olduğunu belirten ünlü sanatçı İsmail Türüt, "Ben Ortadoğu'daki insanlık dramını kaleme aldım. Vatanında esir olan Müslüman kardeşimin derdini paylaşmak istedim. Ama hiçbir televizyon kanalı bu türküme kulak vermedi. Eğer hoşunuza gitmezse beni burada protesto edin. Eğer hoşunuza giderse türküme ambargo koyanları protesto edin" dedi. 

Konserde bazı gençler sanatçıları iyi izleyebilmek için kapalı spor salonunun çatısına tırmandı.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 12:20:35
Güncelleme :16 Mayıs 2006 Salı 20:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?