5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

82 yıllık onur

Ordu'nun en köklü spor kulüplerinden Karadeniz İdmanyurdu, Atatürk'ün 19 Eylül 1924 tarihinde Ordu'ya gelişi sırasında kulübü ziyaret etmesi ve anı defterini imzalamasının 82. yıldönümünü bir kokteyl ile kutladı. 

Atlıhan Otel'de düzenlenen kokteyle Ordu Valisi Sadi Vakkas Gözlügöl, Belediye Başkanı Seyit Torun'un yanısıra Karadeniz İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Engin Özkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri, Karadeniz İdmanyurdu'nda top koşturan eski ve yeni futbolcular katıldı. Karadeniz İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Engin Özkurt, 82 yıl önce Atatürk'ün Ordu'ya gelişi sırasında kulüplerine nezaket ziyaretinde bulunduğunu ve bu onuru 82 yıldan bu yana taşıdıklarını belirtti. Kulübün Ordu'da spor camiasına birçok sporcu yetiştirdiğini hatırlatan Başkan Özkurt, "Karadeniz İdmanyurdu bundan sonra yeni tesisleri, yeni amblemi ve yeni anlayışıyla daha parlak günlere doğru gidecektir. Bundan sonra kulüp olarak 17 branşta faaliyet göstereceğiz" dedi. 

Kokteylde kulübün yeni bir anlayış kazanmasında emeği geçen başta Ordu Valisi Sadi Vakkas Gözlügöl, Belediye Başkanı Seyit Torun'un yanısıra tüzel kuruluş temsilcilerine, eski futbolculara teşekkür plaketleri takdim edildi. Kokteyle katılan eski futbolcu ve yöneticilerin çoğununun ilerlemiş yaşlarına rağmen ellerindeki bastonlarıyla bile olsa kulüplerinin bu mutlu gününe gelmesi oldukça anlamlı bulundu. Kulübün eski futbolcusu, yöneticisi ve başkanı olan 92 yaşındaki Yusuf Ziya Özbucak, kokteylde en çok ilgi çeken isim oldu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 10:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?