5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ali Aydın, meslektaşlarına sahip çıktı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın, Avrupa ve Dünya kupasında Türk hakemi bulunmayışını eleştirenlere karşı, "Peki neden Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda bir Türk teknik direktörü yok. Avrupa'da kaç futbolcumuz var?" diye sorarak cevap verdi. 

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFGD) Ordu Şubesine bağlı hakem ve gözlemcilerin sezon açılışına katılan Ali Aydın, genç hakemlerin ilgi odağı oldu. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Aydın, hakemlerin her geçen gün performanslarını arttırdıklarını savundu. İlk haftalarda gerek takımların gerek teknik heyetlerin gerekse hakemlerin lige alışma süreci yaşadığını, ancak 4. haftadan sonra performanslarının giderek yükseldiğini kaydeden Aydın, "Şu anda hakemlerimizin performansı yüzde 70'ler seviyesinde. Ama özellikle bayramdan sonra cuma, cumartesi, pazar, pazartesi ve çarşamba günleri hem lig hem kupa maçları oynanacak. Bu durumda hakemlerimiz daha çok maça çıkacak, tempo ve performanslarını giderek yükseltecekler" dedi. 

Liglerde kalitenin artmasının taraftar ve medya profilini değiştirdiğini kaydeden MHK Üyesi Aydın, "Türk insanı Avrupa'nın sayılı liglerinden birini seyrediyor. Kalitenin artmasıyla taraftarlarımızda üst düzeye gelmeye başladılar. Tribünlerin yüzde 60-70'i artık sağ duyulu taraftarlara hakim bir görüntü sergilemeye başladı. Aynı zamanda medyaya baktığımızda o bilinen tarafgirlikten biraz daha uzaklaştığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Avrupa ve Dünya kupasında Türk hakemi bulunmayışını eleştirenleri 'peşin hükümlü' olarak değerlendiren Ali Aydın, şöyle konuştu: "Bu eleştiri yapanlara şunu sormak lazım. Avrupa'da bir Türk teknik direktörü var mı? Veya Dünya Kupası'na giden Türk teknik direktörü var mı? Avrupa'da kaç Türk futbolcusu top koşturuyor? Hakemlerimiz her geçen gün verilen eğitimler ve daha çok maça çıkmalar ile tecrübe kazanmaya başladılar. Her geçen gün daha kaliteli olmaya çalışıyoruz. Ama şunu söyleyeyim, Avrupa Kupası'nda olmasa bile Dünya Kupası'nda bir Türk hakemi olacak. Çünkü harika bir hakem nesli geliyor. Genç, dinamik, çağdaş, bilgili, kültürlü, üniversite mezunu, sosyal ilişkileri güçlü ve yabancı dil bilen bir nesil geliyor."
iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 13:10:41
Güncelleme :14 Ekim 2006 Cumartesi 13:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?