5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Fikstür Ordu'nun lehine

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde mücadele eden Orduspor, ligin 2. yarısında fikstür avantajını iyi kullanarak Süper Lig hedefine ulaşmak istiyor.

Ligin ilk yarısı Mor-beyazlılar için, 6 maçlık seyircisiz oynama cezası, Cumhur ile Şenol'un sakatlanması gibi nedenlerden dolayı oldukça zorlu geçti. Bütün olumsuzluklara rağmen mücadeleyi bırakmayan Karadeniz ekibi, kendi evinde seyircisiz oynadığı ilk 6 maçta 6 puan alırken, 9 deplasman maçından da 15 puan topladı.

Bursaspor karşılaşmasında taraftarı ile buluşan Orduspor, 14. haftada timsahların namağlup ünvanına 3-1'lik net bir skorla son vererek büyük moral depoladı. Seyircisi ile bütünleştiğinde neler yapabileceğini gösteren Mor - beyazlılar, başarılı futbolu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlk yarıyı 26 puanla 7. sırada bitiren Orduspor, Cumhur ve Şenol'un sakatlıklarının düzelmesiyle de ligin 2. yarısındaki bütün maçlarını kazanarak Süper Lig'e adını yazdırmayı amaçlıyor.

Orduspor Teknik Direktörü Yücel İdiz, ligin 2. yarısında kendi sahalarında oynayacakları maç sayısının ilk yarıya göre daha fazla olduğunu dile getirdi. Saha avantajlarını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini kaydeden İdiz, ilk yarı büyük zorluklar yaşadıklarını fakat ayakta durmayı başardıklarını kaydetti.

İkinci yarı zirveye oynayacaklarını vurgulayan İdiz, "Takımda mükemmel bir hava var. İkinci yarıya en iyi şekilde hazırlanıp taraftarımızın karşısına çıkacağız. Hedefimiz tüm maçlardan galibiyetle ayrılmak. Takıma katkıda bulunacak oyuncu bulursak transfer yapabiliriz. Antalya kampında güç depolayarak ikinci yarıya hızlı bir giriş yapmayı planlıyoruz. Ligin başındaki hedefimizden sapmadık." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 13:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdal IP: 85.96.163.xxx Tarih : 4.01.2006 15:53:54
Orduspor 2. olabilecek gücte, puan farkı az, seyirci destegiyle ikinci olup super lige cıkabilir, bekliyoruz...