5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ordu 'Karadeniz Oyunları'na talip

Ordu Gençlik Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği kapsamında 12 ülkenin katılımıyla yapılması planlanan '1.Karadeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya talip olduklarını söyledi.

Son yıllarda tesisleşme atağına geçtiklerini, bir çok ilçede kapalı spor salonlarını çağın son teknolojisini kullanarak yeniden inşa ettiklerini ve seyirci kapasitelerini artırdıklarını, yeni çim ve sentetik sahalar inşa ettiklerini belirten Ordu Gençlik Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan, uluslararası bir organizasyonu rahatlıkla yapabilecek güce sahip olduklarını ifade etti.

Tesisleşme atağında yüzde 90 bir başarı elde ettiklerini ve çalışmaların sürdüğünü belirten İsmail Çağlayan, Ordu'nun Üniversite Oyunları'nı düzenleyen İzmir'den aşağı kalır bir yanı olmadığını da belirterek, "İzmir nasıl Üniversite Oyunları organizasyonunu tek başına üstlenerek bu işi başarmışsa, biz de Karadeniz Oyunlarını tek başına düzenleyecek güce ve kapasiteye sahibiz. İnşaatları yeni bitmiş toplam 10 bin seyirci kapasiteli 8 spor salonu, Ordu, Ünye, Fatsa'da çim saha ve statlar, 2 adet sentetik çim saha ve 3 atletizm pisti ile uluslararası kapasiteye sahil kamp eğitim merkezine sahibiz. Oyunları almayı başarırsak daha teknik ve gelişmiş bir atletizm pistini de yapacağız. Ayrıca Merkez İlçe başta olmak üzere diğer kıyı ilçelerimizde son derece modern ve mükemmel bin 215 oda ve 2 bin 600 yatak kapasiteli turistik tesis ve oteller ile 300 yatak kapasiteli devlet misafirhaneleri bu oyunlar için hazır vaziyettedir. Ordu ili olarak Karadeniz Oyunlarını düzenlemeye talebiz. Bu isteğimizi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne bildirdik" diye konuştu.

Aralarında Türkiye, Rusya, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Yunanistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Sırbistan Karadağ ve Ermenistan'ın yer aldığı ve 15 branşta düzenleneceği belirtilen 1.Karadeniz Oyunları'nın Akdeniz Oyunları gibi 4 yılda bir yapılması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 16:05:56
Güncelleme :19 Ocak 2006 Perşembe 16:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil güzeloluk IP: 212.175.132.xxx Tarih : 24.01.2006 09:01:18
Son zamanlarda atağa kalkan Ordumuzda özellikle de spor alanında güzel şeyler olmakta. On yılda yapılamayanların fazlası 1 yıl gibi bir zamanda yapılmakta. Tabi bu vekillerinin valisinin ve de büroklarının ortak gayretleriyle oldu. emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Değerli müdürümüzün bu fikri desteklenmeli çünkü bir şehre dışardan insan gelmezse yatırım gelmezse o şehrin hem ekonomik hem de kültürel yönden ilerleme sağlaması imkansızdır. Nasıl Ordusporumuza hep beraber sahip çıkıp 2. lig a kategorisinin kapısını açtıysak, Karadeniz oyunlarının Orduda yapılması içinde birlik olmalıyız. Tekrar herkese teşekkürler..