5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Ziya Ünlü Başpehlivan oldu

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Bolaman Belde Belediyesi tarafından düzenlenen yağlı güreşlerde Ziya Ünlü 'Başpehlivan' oldu.
Beldenin sahilinde yapılan yağlı güreşlere Kaymakam Selman Yurdaer, Garnizon Komutanı Binbaşı Kalender Karadağ, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Önder Ocak, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu, ikincisini yaptıkları yağlı güreşlerinin her yıl devam edeceğini belirterek, "Halkımız her şeyin en güzeline layık" dedi.
Konuşmaların ardından yapılan yağlı güreşlerde Şenol Basat, rakibi A. Kadir Katkıcı ile yaptığı güreşte rakibinin gözüne parmağının girmesiyle acı içersinde kıvrandı. Şenol Basat'ın acı içinde kıvranmasıyla güreşi izleyen eşi Gönül Basat da korkuyla er meydanına girdi. Tedavisi sağlık görevlileri tarafından yapılan Şenol Basat, güreşe devam edemedi. 

Yağlı güreşlerinin başaltı kategorisinde rakibi İbrahim Katkıcı'yı mağlup eden A.Kadir Saraç birinci olurken, başpehlivanlık güreşinde ise Salih Şahin ile Ziya Ünlü karşı karşıya geldi. Salih Şahin ile Ziya Ünlü'nün güreşi oldukça çekişmeli geçti. Güreşin sonucunda Ziya Ünlü, rakibi Salih Şahin'i yenerek başpehlivan oldu. 

Öte yandan şölen kapsamında yapılan kayık yarışmasında Ali Rıza Çavuşlu 1., Mustafa Tepe 2., Osman Ünal ise 3. oldu.
.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2006 Cumartesi 14:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?