8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Hastanede tunematik sistemi

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde uygulamaya konulan tunematik sistemi, çalışanların işlerini kolaylaştırdı. 

Büyükşehirlerdeki birçok hastanede uygulanan sistem Rize'de ilk kez 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde uygulamaya konuldu. Sistem sayesinde hastalardan alınan kan örnekleri zarar görmeden, çok kısa bir süre içerisinde hastanenin bir katından diğer bir katına ulaştırılıyor. Basınçlı havayla çalışan sistemde, alınan tahlil numuneleri bir tüpe yerleştirilerek laboratuara giden boruya yerleştiriliyor. Basıncın etkisiyle tüp çok kısa bir sürede metrelerce yol kat edip zarar görmeden laboratuara ulaşıyor. 3 farklı tahlil alma odasından laboratuara aynı anda birçok numune gönderilebiliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tıbbi Biyokimya Uzmanı Cemal Tayar, "Daha önceden hastanemizin çeşitli yerlerinde bulunan tahlil ünitelerinden alınan örnekler odacıların aracılığıyla bize ulaştırılıyordu. Elle taşınan bu numuneler hem bize geç geliyor hem de numunelerde tahlil sonucunu etkileyecek zararlar oluşabiliyordu. Bu sistem sayesinde tüple sisteme yerleştirilen numune metrelerce uzaklıktan birkaç saniye içerisinde elimize geliyor. Kısa sürede tahlili yapılıp sonucu aynı sistemle ilgili yerlere ulaştırılıyor. Bu sistem hem hızlı hem çok güvenilir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 17:37:08
Güncelleme :29 Kasım 2006 Çarşamba 17:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali sarı IP: 81.213.83.xxx Tarih : 17.12.2006 16:51:48
GÜZEL RİZEMİZDE Kİ BU OLUMLU GELİŞMELER BİZİM YUREGIMIZI KABARTIYOR YETKİLİLERE BAŞARILARININ DEVAMININ DAİM OLMASINI TEMENNİ EDİYOARUM...