8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Rize'de

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Giresun Kale Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde dünyaya gelen 6 bebekte enfeksiyon şüphesinin görülmesiyle ilgili olarak, "Hastanede tedbiren bir takım ön çalışmaların yapılması enfeksiyonun yaygın olduğu anlamına gelmez. 

Orada ekiplerimiz incelemelerini yapıyorlar. Yaygın bir enfeksiyonun olmadığını gördük" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Rize'ye geldi. Dağsu Mahallesi'nde bulunan Dağmaran isimli işletmede sabah kahvaltısı yapan Bakan Akdağ, Rize Valisi Enver Salihoğlu ile çay bahçesini gezdi. Daha sonra Rize Devlet Hastanesi'ne geçerek sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Bakan Akdağ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ, vatandaşların artık sağlık hizmeti için hastane kapısından başka kapıya gitmek mecburiyetinde olmadığını vurgulayarak, "Biz göreve geldiğimizde Rize'de uzman doktor sayısı Rize'de 89 iken bugün 127'ye ulaşmıştır. Pratisyen sayımız 123'ten 155'e çıkartılmıştır. Hemşire ebe sayımız 364'ten 653'e çıktı. Bunlar çok önemli rakamlardır. Vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım; hizmet almak için Rizeli hemşehrilerimiz yine bütün Türkiye'de olduğu gibi hastanenin kapısından başka bir yere gitmek zorunda değildir. Bu eski alışkanlıklardan artık kurtulmamız gerekmektedir. Vatandaşımız devletinin kendisine verdiği imkanları, olabildiğince kullanmalıdır. Başka adresler aramamalıdır. Birazda vatandaşımızın bu hususta bilinçlenmesi gerekiyor. Bu konuda vatandaşımızdan yardım bekliyoruz. Kendilerine hizmet için kendilerinden yardım bekliyoruz" diye konuştu. 

Giresun'da yeni doğan ünitesinde yaşanan bebek ölümünü değerlendiren Akdağ, "Yeni doğan üniteleri başta olmak üzere hastane enfeksiyonları konusunda çok hassas davranıyoruz. Maalesef bir takım gereksiz manşetler atıldı. Bir hastanede tedbiren bir takım ön çalışmaların yapılması enfeksiyonun yaygın olduğu anlamına gelmez. Orada ekiplerimiz incelemelerini yapıyorlar. Yaygın bir enfeksiyonun olmadığını gördük. Yinede çok dikkatli olmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Bakan Akdağ, daha sonra sağlık personeliyle basına kapalı bir toplantı yaptı.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 14:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?