5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

"Er mi yaman bey mi yaman"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu,eski Genel Başkan Mesut Yılmaz'ın siyasete girme niyetinin olmadığını belirterek, "Bizimle birlikte siyaset yapmak isterse herkes yapar, aday olur yarışır, er mi yaman bey mi yaman görürüz" dedi.

Doğu Karadeniz gezisinin ikinci durağı olan Rize'de, bu sabah ANAP İl Başkanı Mustafa Mataracıyla birlikte Asnur Otel'de basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda buluşan Mumcu, soruları cevaplandırdı. Basın mensuplarının ANAVATAN eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın siyasete gireceği iddialarıyla ilgili sorusu üzerine Mumcu, "Buna katılmıyorum, Mesut Yılmaz'ın böyle bir şeye niyeti yok. Bunlar boşuna spekülasyonlar. Mesut Yılmaz'ın ağzından böyle bir şey duyan var mı? Tabii ki demokrasi var. Bizimle birlikte siyaset yapmak isteyen herkes yapar. Aday olur yarışır. Er mi yaman bey mi yaman görürüz. O dönem krizin ağır koşullarında yaşanan bir tarama vardı. Türkiye ve partiler kendini yeniliyor. Türkiye bu başarısızlığa kendini mahkum mu edecek?" dedi.

Erken seçimle ilgili soru üzerine ise Mumcu, "Erken seçim olur mu olmaz mı bilmem. Bunun kararını verecek olan onlardır. Dünyada seçimler 4 yılda bir yapılıyor, normal olan budur. Bence 4 yıla indirmek daha doğru olur. 22 milletvekiliyle biz bunu yapamayız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 16:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?