9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

''Benim yerim Anavatan''

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, siyasete döneceğini ve ANAVATAN Partisi dışında bir yerde siyaset yapmayacağını söyledi.

Yılmaz, bugün Rize'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bir süre önce siyasete döneceğini açıkladığını belirterek, "siyasete dönmek istememin altında yatan tek sebep, Türkiye'nin zaman kaybetmesini, gençlerimizin işsizlik sorununu önlemektir'' dedi.

ANAVATAN Partisi’nin kurucularından biri olduğunu ifade eden ''bu nedenle başka bir yerde siyaset yapmak bana yakışmaz. Makamda, koltukta gözüm yok. Biraz da yaşlandım, ama ne kadar gücüm varsa bunu size, Türkiye'ye harcamaya karar verdim” dedi.

Yılmaz, sözlerine “ANAVATAN dışında bir yerde de siyaset yapmayacağım'' diyerek devam etti.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile dün akşam beş saat süren bir görüşme yaptığını anlatan Yılmaz, ''Mumcu ile aşağı yukarı her şeyde anlaştık. Başkalarıyla da görüşeceğim. Seçime kadar Türkiye'nin en iyi kadrolarını bulup, iyi bir alternatif oluşturmaya çalışacağım'' diye konuştu.

Duruşmanın ardından Yılmaz'dan açıklama

Mesut Yılmaz'ın siyasete dönebileceği yönündeki sürpriz açıklaması 'Türkbank ihalesine fesat karıştırmak' iddiasıyla yargılandığı Yüce Divan'daki davanın 23 hazirandaki duruşmasının ardından gelmişti.

Yılmaz hakkında beraat kararı çıkmazken, Yüce Divan davanın kesin hükme bağlanmasını 4616 sayılı Şartla Salıverilme Yasası uyarınca ertelemişti.

"Siyasete, dönmek için dönülmez" diyen eski Başbakan, "eğer ülkeye bir şeyler verebilecek durumda olduğumu düşünürsem, o zaman siyasete dönerim" diye konuşmuştu.

Kendisine daha önce rekabet içinde olduğu siyasi taraflardan da gelen teklifler olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "gelen teklifleri değerlendireceğim. Şu anda liderlik gibi bir düşüncem yok" demişti.

Önceki Haber

Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, 4 yıl aradan sonra geldiği seçim bölgesi Rize'de büyük bir coşkuyla karşılandı. 

İyidere İlçesi girişinde Yılmaz'ı karşılamak için toplanan kalabalığa Mesut Yılmaz'ın resimlerinin bulunduğu bayraklar dağıtılırken, dağıtım sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. 
Dağıtılan bayrakları kapmaya çalışan partililerle görevliler arasında tartışmalar olurken, Mesut Yılmaz'ın gelişi sırasında da yoğun kalabalık nedeniyle zor anlar yaşandı. 

Karşılama sonrasında Hazar Mahallesi'nde cuma namazını kılmak üzere otobüsünden inen ve Köprübaşı Merkez Camii'ne geçmek isteyen Mesut Yılmaz, 200 metrelik mesafeyi güçlükle yürüyerek camiye ulaşabildi. Yoğun ilgiyle karşılaşan Yılmaz, cuma namazı sonrasında Rize Cumhuriyet Meydanı'nda hemşehrilerine seslenecek. 

Önceki Haber

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Rize'de bugün düzenlenecek mitinge katılmak üzere Trabzon'a geldi. Yılmaz'ı, 500 araçlık konvoyla Trabzon Havaalanına gelen kalabalık grup karşıladı.


Özel uçakla saat 10.45'de Trabzon Havaalanına inen Yılmaz'ı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, eski milletvekillerinden Şadan Tuzcu, Ahmet Kabil, Avni Kabaoğlu, Süleyman Hatinoğlu, Avni Akkan, Anavatan Partisi Trabzon İl Başkanı Fahrettin Aksoy, ve Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı karşıladı.
Vatandaşlar, uçaktan inen Yılmaz'a, 'Başbakan buraya” şeklinde seslenerek sevgi gösterisinde bulundular. Bunun üzerine Yılmaz, apronun kenarına gelerek vatandaşları selamladı.

VIP salonunun önünde toplanan kalabalık grup, Mesut Yılmaz'ın salondan çıkışı sırasında izdihama neden oldu.
Mesut Yılmaz daha sonra üzerinde Türkiye haritası ve Türk bayrağı ile kendi fotoğrafının bulunduğu otobüse binerek, Rize'ye hareket etti.

Mesut Yılmaz'a havaalanından itibaren yaklaşık 500 araçlık konvoy eşlik etti. Uzun araç konvoyu nedeniyle Trabzon-Rize karayolu trafiğinde aksama yaşandı.

Öte yandan, Yılmaz'ı taşıyan uçak alana inmeden önce VIP salonuna girmek isteyen bir grup ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Mesut Yılmaz, bugün Rize Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak. Yılmaz daha sonra, Rize Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 12:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?