9
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan'dan çay fiyatı yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çaya enflasyonun üzerinde fiyat verdiklerini ifade ederek, ''Çayların hepsini Çay-Kur alsın da denize mi dökelim? Geçmiş yıllarda olduğu gibi denize, dereye dökersek bunun faturasını kim ödeyecek?'' dedi. 

Öğle saatlerinde Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki evinden çıkan Erdoğan, Güneysu ilçe merkezindeki hemşehrileriyle bir süre aracından inerek sohbet etti. Daha sonra buradan Cuma namazı için Rize şehir merkezindeki Orta Cami'ye geçen Başbakan Erdoğan, cami çıkışında vatandaşlara hitaben Başbakanlığa ait otobüsün üzerine çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, kendileri iktidara gelmeden önce Karadeniz sahil yolunun yüzde 34'ünün bitirildiğini, aynı hızla devam etmesi halinde 2008'de bitecek projenin, ''bir kaç ambalaj'' hariç Sarp'a kadar tamamlandığını söyledi. 

Çay sektörü ve çaya verilen fiyatla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, ''Şimdi diyeceksiniz ki, 'Fiyat düşük.' Biraz insaf edin. Enflasyonun üzerinde fiyat verildi. Çayların hepsini Çay-Kur alsın da denize mi dökelim? Geçmiş yıllarda olduğu gibi denize, dereye dökersek bunun faturasını kim ödeyecek? Millet ödeyecek. Bu oyunlara gelemeyiz. Çayı alıp dereye, denize dökersen, bu yetimin hakkını yemek olur'' dedi. 

Erdoğan, daha sonra yaklaşık 10 okulun ortak açılışını yapmak üzere Mimar Sinan Meslek Lisesi'ne hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 15:26:50
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 15:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?