5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Akdağ, Rize'de

Yapımı tamamlanan yeni Rize Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisini değerlendirirken muhalefete yüklendi. Bakan Akdağ, "Herkes başbakanın Türkiye'ye meseleleri konusunda ne kadar hassas, ne kadar vatan aşığı olduğunu biliyor. Hükümetimiz vatandaşından dua alıyor. Muhalefetin eleştirmesi doğaldır. Biz iş yapacağız, onlar eleştirecekler" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, bugün Rize'ye gelerek yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Hastaneyi gezen Akdağ, danışma noktalarının önündeki bankoların kaldırılmasını, vatandaşların oturtularak ikili olarak sorunlarının dinlenilmesi talimatını verdi. Hasta haklarının yazılı olduğu tabelaların değiştirilmesini isteyen Bakan Akdağ, daha büyük harflerle okunaklı yazılmasını istedi. Akdağ, incelemesi sırasında basın mensuplarından kendisini takip etmemelerini de istedi. İncelemeleri sonrası hastanenin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde faaliyete gireceğini açıklayan Akdağ, "Rize ve çevre illere hizmet verecek hastanenin bölgede yaşanan hasta göçünü önleyeceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan daha sonra AK Parti Rize İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır gezisini değerlendirdi. Bakan Akdağ açıklamaları sırasında muhalefete yüklenerek, "Hükümetimiz vatandaşından dua alıyor. Muhalefetin eleştirmesi doğaldır. Biz iş yapacağız, onlar eleştirecekler. Türkiye'de halen muhalefet anlayışı bundan bir adım öteye gidememiştir. Yapılan güzel işler için Allah (CC) razı olsun, ne güzel yapılmış demek yerine ne yapılırsa yapılsın muhalefet etme anlayışı kimseye bir şey kazandırmaz" dedi. Bakan Akdağ, bir basın mensubunun muhalefetin Başbakan Erdoğan'ı ihanetle suçlamasını hatırlatması üzerine ise şunları söyledi:
"Böyle cümleleri başkası telaffuz etse de biz etmeyelim. Bunlar siyasetin eski kötü alışkanlıklarındandır. Herkes başbakanın Türkiye'ye meseleleri konusunda ne kadar hassas, ne kadar vatan aşığı olduğunu biliyor. Bu gezi hükümetimizin genel politikasının bir yansımasıdır. Biz ülkede özgürlüğün ve demokrasinin gelişmesi, kardeşlik ve barış içinde huzurlu bir ortamın sağlanması için siyaset yapıyoruz. Bu hususta başbakanımızın tarzı halkımız tarafından takdir toplamıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 17:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?