5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Koç'u kim sinirlendirdi ?

Sabah saatlerinde Rize'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 7 yıldır tamamlanamayan Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Artvin iline gitmek üzere havayoluyla Trabzon'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla koç, yolu üzerinde bulunan Rize'ye uğrayarak Dedeman Otel'de sabah kahvaltısı yaptı.

Bakan Koç, daha sonra beraberindekilerle birlikte, 1998 yılında yapımına başlanılan, müteahhit hataları ve ödenek sıkıntıları yüzünden bitirilemediği için çürümeye bırakılan Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaata portatif bir merdivenden çıkmak zorunda kalan Bakan Koç'altını çizdi, korumaları ve bürokratlar yardım etti. Kültür Merkezi inşaatını gezen Bakan Koç, Rize Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Seyfettin Çalışır'dan inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı. Bakan ile il müdürü arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı. Bakan Koç, müdürden istediği bilgileri zamanında alamayınca sinirlendi.

İnceleme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kendisine yöneltilen "Bu inşaat balicilerin mekanı oldu. Ne zaman bu bina balicilerden kurtarılacak?" şeklindeki bir soru üzerine, "Bali mi? Ben de baleci sandım. Ben de balecilerin bu binada ne işi var diyorum. Bu binayı balicilerden kurtarmak Kültür Bakanlığı'nın değil, Rize Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün görevidir. Burası ayın 10'unda ihale yapılacaktır. İhale değerlendirmeleri sürmektedir. Eylül ayının ortalarında Allah'ın izniyle inşaat yeniden başlayacaktır. Hiçbir ekonomik sıkıntı yoktur. Hali hazırda 1.5 trilyon lira gönderilmiştir. Burayı önümüzdeki yıl Eylül ayında hizmete açacağız" dedi.
Bakan Atilla Koç, daha sonra Rize'den ayrılarak Artvin'e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:49:43
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 20:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?