5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakanlar heyelan bölgesinde

Rize'de 4 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelanların ardından, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Rize'ye geldi.

Akşam saatlerinde Rize'ye gelen bakanlar, incelemede bulunmak üzere dere taşması sonucu maddi hasarın yaşandığı Çamlıhemşin İlçesi'ne gitti. Her iki bakan burda yaşanan su taşkını hakkında bilgiler alarak kendi alanlarında incelemelerde bulundu.

Burda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Gürel, sorunu kökünden çözeceklerini belirterek, "Hem Devlet Su İşleri (DSİ) hem Karayolları yoğun bir çalışma içinde. Bu çalışmaları önceki yıl başlatmıştık, bunların sonuçlarını önümüzdeki yıldan itibaren alacağız. Bölgede köklü çözüm için dere yataklarına yapılan yapıların mutlaka önüne geçilmesi lazım. Derelerin ıslahı için köklü çözümler getiriyoruz. Bunlar yılların birikimi. Ama diğer konularda olduğu gibi bu konuda da köklü çözümler için kararlıyız. Bu sorunu kökünden çözeceğiz. Bunun için yatırımdan kaçınmayacağız. Her türlü yatırımı yapacağız" şeklinde konuştu. Bakanlar daha sonra Rize'nin Pazar İlçesi ile Hemşin İlçesi arasındaki dere taşkınından zarar gören karayolu üzerinde inceleme yaptı.

İncelemelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum yeri olan Rize'nin Güneysu İlçesi'nde de sürdüren bakanlar, geç saatlerde Rize'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 07:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?