5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir değişim yaşadığını belirterek, "Ama bu değişim bugüne kadar olduğu gibi ülkenin imkanlarını hortumculara değil, halka pas eden bir değişimdir'' dedi.

Pazar İlçesi Kaymakamlığı Yeni Hizmet Binası'nın temel atma töreninden sonra Çayeli İlçesi'ne geçen Başbakan Erdoğan, Çayeli Adliyesi Yeni Hizmet Binası'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, hortumcuların hortumlarını kestiklerini ve buradan gelen kaynağı vatandaşlara aktardıklarını belirterek, ''Türkiye bir değişim yaşıyor. Ama bu değişim bugüne kadar olduğu gibi ülkenin imkanlarını hortumculara değil, halka pas eden bir değişimdir. 22 bankaya el kondu. Bunun maliyeti 150 milyar dolardır'' dedi.

İtibarı her geçen gün artan Türkiye'nin dünyanın gündemine girdiğini ve artık gündem belirleyen bir ülke olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, dayanışma çağrısında bulunarak, ''Dayanışma içinde olalım. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Bakın o zaman kimse bizi tutabilir mi?'' şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise yeni adliye sarayının güzel bir bina olduğunu kaydederek, "Burası güzel bir bina. Çayelililerden ricam burayı gezmeye gelin, ama davalı olarak gelmeyin'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, konuşmalardan sonra ''Allah düşürmesin'' diyerek Çayeli Adliyesi Yeni Hizmet Binası'nın açılışını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 19:53:06
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 11:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?