8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Başbakan Erdoğan Rize'de

Rize'de yaptığı konuşmada muhalefete yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti hesap bilmemekle suçladı ve "İşte onlar geride kalanlar, biz ise ilerliyoruz" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Rize'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte partisinin il teşkilatı tarafından Rize 2 Mart Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada Rizeliler'le bayramlaşan Başbakan Erdoğan'a salonda bulunan coşkulu kalabalık tezahüratlarda bulundu. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Muhalefetin AK Parti'nin aldığı oy oranı itibarıyla yüzde 25 temsil gücüne sahip olduğunu söylediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bizim için 'Yüzde 25 temsile sahip' diyorlar. Hesap bilmiyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde, demokrasinin içinde kalkıp da seçime katılmayanlarla ilgili olarak hesap yapılmaz. Şu anda 3 Kasım seçimlerine kimler katılmış ve bu katılanlar içerisinde AK Parti ne kadar oy almış. Yüzde 34.4. Bunun dışında kimse kusura bakmayın, sen sandığa gitmemişsin, katılımcılık hakkını kullanmamışsın. Sen hesap dışı kaldın. Olay budur. Ama gönül şunu arzu ederdi. Ülkemizin yüzde yüzü oylamaya katılsın ve bu yüzde yüzün içerisinde partilerin durumunu görelim" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin yüzde 34,4 oy oranıyla milletvekillerinin yüzde 60'ını aldıkları yönündeki eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, "Bunun hesabını kimse bize soramaz. Bunun faturasını kimse bize kesemez. Bunu soranlara şunu sormak lazım. 'Siz 1987 yılında neredeydiniz ya?' AK Parti parlamentonun içerisinde yıllarını geçirmiş bir parti değildi. AK Parti su anda kendisine fatura kesmek isteyen partilere göre çok acemiydi. Ama ne oldu? Millet o acemi diyenlere faturayı kesti. Şimdi çıkıyor ana muhalefet ve yavru muhalefet diyor ki 'Türkiye'nin borcu çok aşırı derecede artıyor.' Değerli arkadaşlar devletin borcu buna göre hesaplanmaz. GSMH'ye olan oranlarıyla hesaplanır. Durup dururken sanal korkular salmak isteyen bu ana ve yavru muhalefete söylüyorum. Hesap bilin, hesap" şeklinde konuştu.
Konuşması sıksık alkış ve sloganlarla kesilen Başbakan Erdoğan, kuş gribiyle ilgili gerekli önlemleri zamanında almadıkları ve Başbakan'ın kriz masasının başında bulunmadığıyla ilgili eleştirilerine şu şekilde karşılık verdi:

"Bir kuş gribi olayı oldu. Bazıları akıl veriyor bize. Akla ihtiyacı olanlar diyorlar ki 'Başbakan Kriz Koordinasyon Merkezi'nin başında olmalı.' Sanki Başbakan Kriz Koordinasyon Merkezi'nin başında değil. Onlar ne düşünüyor biliyor musunuz? Masayı Ankara'ya koyacaksın, onun basında duracaksın. Kriz, masayı oraya koymakla mı yönetiliyor. Buradan kriz yönetilmez mi? İşte onlar geride kalanlar, biz ise ilerliyoruz."

Başbakan Erdoğan'a konuşmasının ardından Rize Üniversitesi'nin kuruluşuna verdiği destekten dolayı ildeki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Bu hediyeler arasında en ilgi çekenleri, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin tarafından verilen kapalı ahşap sandık içindeki terazi oldu. Sandığı açan Başbakan içerisinden çıkardığı ve adaleti sembolize eden teraziyi dengelemeyi başarınca, salondaki vatandaşlar, "İşte Başbakan, işte adalet' şeklinde slogan attılar. Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Enver Ak ise Başbakana bir gemi dümeni hediye etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Rize Valiliği'ne giderek Vali Enver Salihoğlu ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 15:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?