5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başbakan Erdoğan'a görkemli karşılama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de görkemli bir şekilde karşılandı. Rize'de yarın bir takım açılışlarda bulunmak üzere bugün akşam saatlerinde Trabzon'dan karayolu ile Rize'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize İl Sınırı'nda görkemli bir tören ile karşılandı.

Başbakanı taşıyan araç il sınırlarından içeri girerken havai fişek gösterisi yapıldı. Başbakan Erdoğan, kendisini karşılayan 300 kadar partilinin "Erdoğan'a uzanan eller kırılsın" sloganları ile araçtan indi. Araçtan inen Başbakan Erdoğan, önce kendisini karşılayan Rize Valisi Enver Salihoğlu ve diğer il protokolü ile selamlaştı. Erdoğan, daha sonra kendisi için hazırlanan halk oyunları gösterisini izledi.

Bu sırada Rize'nin yöresel sanatçılarından Osman Efendioğlu, Başbakan için yazdığı atma türküleri okudu. Erdoğan, Efendioğlu'na sarılarak teşekkür etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra kendisini taşıyan otobüsten hakla hitaben bir konuşma yaparak, oyunlara gelmeyeceklerini açıkladı. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Ülkemizin birliği, beraberliği, bölünmezliği için bugüne kadar nasıl çok dikkatli bu yolda yürüdüysek bundan sonrada çok dikkatli ve özenli olarak geleceğe yürüyeceğiz. Kimsenin oyununa gelmeyeceğiz. Şunu bilmenizi isterim bizim iktidarımız bizim hükümetimiz provokasyonlara gelen bir hükümet değildir, olmayacaktır. Biraz daha açık konuşuyorum bizim hükümetimiz doldurulmuşlara gelen bir hükümette olmayacaktır. Bu iktidar Türkiye'nin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için ne gerekiyorsa gece gündüz demeden bu yolda ne gerekiyorsa onu gerçekleştirecektir" dedi.

Son sel afetinde hayatlarını kaybedenlere de Allah'tan rahmet dileyen Başbakan Erdoğan, "Burada zararı olan kardeşlerimize hükümetimiz bütün gayretiyle inşallah onların bu zararlarını telafi edecek adımları atıyor. Gerek Rize'mizde gerek Trabzon'umuzdaki bu afetlerdeki tüm zararları gidermenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra dinlenmek için Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'nde bulunan evine çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 06:47:48
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 11:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?