5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

MHP'den Zafer Şöleni

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanlığı ve Rize Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen geleneksel 3. Zafer Şöleni, bugün başladı. Şölen etkinlikleri kapsamında ilk olarak Rize Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, Jandarma Alay Komutanı Albay Ruhi Candan ve Rize Şehit Aileleri Derneği ziyaret edildi.

Daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tuncay Yüksel'in de katılımıyla, Trabzon Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde şehir turu atıldı.

Yürüyüş sonrası MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arzakçı, doğuda bir Kürt sorunu olmadığını, ekonomik sorunlar olduğunu söyledi. Arzakçı, "25 yıldır Türkiye'de oynanan oyunlar için dış güçlerin taşeronları Güneydoğu'yu seçtiler. Birileri 'Bu benim sorunumdur' diyerek 35 bin polis, asker ve vatandaşımızın şehit olmasına neden oldular. Bugün ne yazık ki o ihanet içinde olan bazı yöneticiler, o askerimizi, polisimizi ve vatandaşımızı şehit eden kişilerin kullandığı kelimeleri kullanıyor. Edirne de Şırnak da Diyarbakır da bizim" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti Ankara'dan yönetilir, başka illerden yönetilmez" diyen Arzakçı, "Bugün ben Diyarbakır'dan gelip Rize'nin sorunu var diyebilir miyim? Böyle bir şey olabilir mi? Rize'nin de sorunu yok, Diyarbakır'ın da. Bu ülkenin yöneticilerinin sorunu var. Türk toplumunun ihanet içerisinde olan bu yöneticilerden, bu emaneti alıp gerçek sahiplerine teslim edeceğine inanıyorum. Terörün Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i olmaz. Terör terördür. Suriyeli'nin ne işi var Trabzon'da, ne işi var Rize'de, Ankara'da. Güneydoğu'daki halkımız ne diyor biliyor musunuz? Hollanda'da, İsviçre'de, Almanya'da dış ülkelerin taşeronları birilerini yönlendirip gelip ilimizde bir şeyler söyleniyorsa, Diyarbakır halkı buradadır. Neden gelip bizden sormuyorlar? Bizim sorunumuz ekonomi sorunudur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 18:51:20
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 11:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?