5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

'Aybaba bizi zor durumda bıraktı'

2007-2008 sezonuna iyi bir başlangıç yapamayan Çaykur Rizespor, teknik direktör değişikliğinin ardından yakaladığı çıkışı devre arasına kadar sürdürdü ve ilk yarıyı 21 puanla 11. sırada tamamladı.

Karadeniz ekibinin başkanı Abdulkadir Çakır geride kalan 17 hafta sonunda sezon başında koydukları hedefe ulaştıklarını söylerken, Çaykur Rizespor'un yapılanma aşamasında olduğunu ve önümüzdeki sezonlar daha iyi yerlere geleceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Biz sezon başında Samet Aybaba dönemi yaşadık. Kendinin istediği 13 futbolcu trensfer ettik. Ama Samet hoca ikinci hafta ayrıldı ve bizi zor durdumda bıraktı. Daha sonra takımı düzeltmeye çalıştık. O dönemde amacımız ligin ilk yarısını ilk 10 içinde kapatmaktı ve kapattık. İkinci yarı için fitkstür dezavantajımız var. İlk beş hafta zorlu maçlar oynayacağız. Ama hedefimiz sezon sonu yine ilk 10 içinde yer almak. İki yeni transfer yaptık Brezilya'dan. Takımımıza takviyede yaptık"

Başkan Çakır Çaykur Rizespor'un maddi sıkıntısı olmadığını ancak başta Sivasspor olmak üzere diğer Anadolu kulüplerinin içinde bulunduğu durumdan memnun olmadığı söyledi. Ayrıca yeni kanunla yapılması gündemde olan federasyon seçimlerinde Anadolu kulüplerinin menfaatlerini kouyanın yanında olacakalarını ifade etti.

" Rizespor'un şuan için çok büyük bir maddi sıkıntısı yok. Ama genel olarak Anadolu kulüplerinin sıkıntısı ortada. Sivasspor ulk yarının lideri oldu ancak çektikleri maddi sıkıntılar var. Bu iyi bir durum değil. Biz kendi kulübümze maddi açıdan yardımlarda bulunuyoruz. Bizim borçlarımız yok. Ama diğer kulüplerde bu durum böyle değil. Umarım ilerleyen dönemlerde bu dengeler eşitlenir. Federasyon kulüplerinin üzernde bir yapıdır. Çıkan kanun herşeyi belirlemiştir. Federasyonun yapması gereken çıkan kanuna göre gerekli düzenlemeleri yapmasıdır. Bu saatten sonra kanun kongre diyosa kongre gidilecektir, seçim diyorsa sezime gidilecektir. Biz de kanun ne derse onu yapacağız. Anadolu kulüplerinin menfaatine iyi işler yapabilecek olan kim olursa biz onu destekleyeceğiz".

Abdulkadir Çakır son olarak Karadeniz futbolunun son on yıldır yeni yetenekler yetiştiremediğini, bu durumdan kurtulmak için de Rize'de alt yapıya çok önem verdiklerini belirtti. Rize'de yeni yapılan tesislerin ve inşaat halinde olan stadın kısa sürede bitirilip Türk futboluna kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

"Karadeniz futbolunda son 10 yıldır bir sıkışıklık var. Kendi içimizden yeteneklerimizi çıkartamıyoruz. Biz bu durumu ortadan kaldırmak içinde yeni bir proje uygulamaya koyduk. Bu projeyle her ilçeye yeni bir futb.ol sahası yapıyoruz. Burayardan kendi çocuklarımızı yetiştireceğiz. Yeni Fatihler, Gökdenizler ve Yasinler yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Biz ayrıca eski başkanımızında desteğiyle Rize'de çok güzel bir tesis yaptık. Yeni bir stad yapıyoruz. Çok ciddi bir hamle yapıyoruz. 12 Ocak'ta da kongre gidiyoruz. Eğer yeniden seçilirsem bu projeleri hızlı bir şekilde sürdüreceğim."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 15:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?