8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ekrem Cengiz yeniden başkan seçildi

Çaykur Rizespor 72. Olağan Genel Kurul toplantısı bugün yapıldı. Kongrede Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Ekrem Cengiz oybirliğiyle yeniden başkan seçildi.

Geçen hafta yapılması gereken; ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Çaykur Rizespor'un 72. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak divan oluşturulurken, divam başkanlığına ise oybirliğiyle Kenan Bıyık seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Tüylüoğlu faaliyet raporunu okudu.

Gelir-gider tablosu okunarak delegelerin oyuna sunuldu. Çaykur Rizespor'un 2005 yılı gelir ve gideri 10 milyon 618 YTL,. 2006 yılı bütçesi ise 11 milyon YTL olarak açıklandı. Genel Kurul Toplantısı'nda söz alan Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Ekrem Cengiz, birlik çağrısında bulunarak destek istedi.

Cengiz, Çaykur Rizespor'un tarihinde hiçbir zaman Süper Lig'de üst üste 3 yıl kalmayı başaramadığını hatırlatarak, "Bu yıl Süper Lig'de kalmayı başararak bu talihsizliğe bir son vereceğiz. Temellerimizi güçlendirerek asansör takımı olmaktan kurtulacağız. Eğer gelirlerimizi bir sisteme bağlarsak ve takımımıza tam destek olursak beşinci büyük takım olmayı başarırız. Ligde bizim ailemizin yaptığı gibi takım için cepten para harcayan başka bir aile yok. Bundan rahatsızlık duymuyoruz; ancak Çaykur Rizespor'un geleceği için herkesi takıma destek çıkmaya davet ediyoruz. Özellikle bu yıl Çaykur ve ilimizde faaliyet gösteren Çayeli Bakır İşletmesi'nin desteğini istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni yönetimin belirlenmesi için seçime geçildi. Seçime Ekrem Cengiz başkanlığında tek liste girdi. Kongreye 368 üyeden sadece 150'si katılırken, bu üyelerden 101'i oy kullandı. Cengiz, 101 üyenin oyuyla 4. kez kulüp başkanlığına seçildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 14:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?