8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kimse 4 büyüklerden çekinmiyor

Çaykur Rizespor'un başarılı orta saha oyuncusu Altan Aksoy, baba ocağı Rize'de futbol oynamaktan mutlu olduğunu belirterek "Milli Takım'da forma giymek isterdim ama bu saatten sonra çok bir beklentim yok" dedi. 

Trabzonspor-Çaykur Rizespor müsabakasında Rize'nin il trafik kodu olan 53. dakikada attığı golle takımına sezonun ilk deplasman galibiyetini ve Trabzonspor karşısında bugüne kadar deplasmanda alınan ilk galibiyeti kazandıran Altan, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. 

Trabzonspor karşısında aldıkları galibiyet ve üç puandan çok ilk defa bu kadar uyumlu oynadıkları için sevindiğini ifade eden Altan "Galibiyetten ziyade takım olarak ilk defa bu kadar uyumlu oynadık. Galibiyet golünü benim atmam da sevindiriciydi" dedi. Takımdaki uyum probleminin aşıldığını bundan sonra taraftara iyi oynayan bir Çaykur Rizespor izlettireceklerini kaydeden tecrübeli futbolcu, "Takım seson başı yeni bir yapılanmaya girdi. Uzun süre bu takımda oynayıp takımın iskeletini oluşturan arkadaşlar ayrıldılar. Bu bir riskti. Ben ligde en azından 5-6 hafta bir bocalama yaşayacağımızı düşünüyordum. Bu biraz uzun sürdü. İnişli çıkışlı bir grafik sergiledik. Bundan sonra uyum açısından bir sıkıntımızın olacağını sanmıyorum. Mücadele gücümüzü biraz daha üst seviyelere çekmemiz gerekiyor. Geçen 10 hafta uyum sürecimizdi, bundan sonra çıkışa geçeceğiz" diye konuştu. 

Milli Takım'da forma giymek için fazla bir beklentisi kalmadığını belirten Altan Aksoy, "Ben 30 yaşındayım. Bu saatten sonra çok fazla bir beklentim yok. Futbol benim için aşk ve sevgi gibi bir şey. Çok fazla seviyorum futbolu. Tabi ki Milli Takım'da oynamayı dilerdim. Bu zamana kadar bir kez, 8 sene kadar önce nasip oldu. Ondan sonra böyle bir şansınız olmadı. O noktada bulunan hocalarımızın tercihleri doğrultusunda bu gerçekleşmedi. Oynamayı isterdim. Ama bu saatten sonra çok bir beklentim yok. Milli Takım yeni bir yapılanmaya girdi. İnşallah başarılı olurlar" şeklinde konuştu. 

Altan, önümüzdeki hafta eski takımı Galatasaray karşısında forma giyecek olmanın, oyununu fazla etkilemeyeceğini ifade ederek "Eski takımlarıma karşı oynadığım zamanlar önce tatlı bir burukluk oluyor. Onun sebebi orada geçirdiğimiz anılar oluyor. Ben Galatasaray'da kısa bir süre oynadım. Daha önceden oynadığım takımlarla karşılaşınca bu duyguları yaşadım. Tabi maç başlama düdüğü çaldıktan sonra her şeyi unutuyorsunuz. Takımınız için elinizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorsunuz. İnşallah bu hafta bu maçı kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi. 

Artık büyük takım küçük takım ayrımı kalmadığını ve hiçbir takımın artık 4 büyüklerden çekinmeden futbol oynadığını kaydeden Altan "Dengesizlikten ziyade takımların kendilerine olan güvenlerinin artmasıyla ilgili bir durum. Böyle olması lazımdı. Hiçbir takımın birbirinden çekinmesini gerektiren bir durumlar yok. Büyük takımlarımızın kadrolarında biraz daha kaliteli oyuncular olabiliyor. Mücadele gücü olarak bir çok takım birbirine denk. Anadolu takımları büyük takımlar karşısında mücadele güçlerini ortaya koydukları zaman, büyük takımlardaki yıldız oyuncular skora etki edemediği taktirde Anadolu takımları da istedikleri skorları alabiliyorlar. Artık kimse büyük takımlardan fazla çekinmiyor. Büyük küçük takım ayrımı kalmadı" açıklamasını yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 11:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?