5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kurtar: Eksikleri gördüm

Süper Lig'in 2. yarısında telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını kaydeden Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, yeni takımına sistemini oturtabilmesi için devre arası kampının faydalı olduğunu söyledi.

Güvenç Kurtar, takımının Antalya kampında Cihan muhabirine açıklamalarda bulundu. Devre arası kampında takımın eksiklerini görme fırsatı bulduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, " Devre arasının olması bizim için avantaj. Eksiklerimizi görüyoruz ve ona göre futbolcu alacağız. " dedi.

Çaykur Rizespor'un Süper Lig'in 2. yarısından itibaren 4'lü savunma kurgusuyla mücadele edeceğini kaydeden tecrübeli teknik adam, " Sistemden doğan sorunumuz var. Benden önce takım 3'lü savunma kurgusuyla mücadele ediyordu. Bizim sistemimizde ise 4'lü savunma kurgusuyla mücadele edecek. Bunun için defansın sağına ve soluna 2 transfer yapacağız." şeklinde konuştu.

Kurtar, ara transferde bazı futbolcularla görüşmeler yaptıklarını, ancak bu futbolculara diğer takımların da talip olmasından dolayı isim veremeyeceğini kaydetti. Galatasaray'dan transfer edilen Altan'ın dışında 3 futbolcu daha transfer edeceklerini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, alacakları futbolcuların Antalya kampında takıma tam uyum sağlayacağına inandığını ifade etti.

Güvenç Kurtar, Süper Lig'in 2. yarısı için de fair - play çağrısında bulundu. Süper Lig'in 2. yarısında çekişmeli maçların oynanacağını kaydeden Kurtar, " Bütün takımlara, taraftarlara, teknik direktörlere ve yöneticilere fair - play içinde hareket etmeleri çağrısında bulunuyorum. Hakemler de artık baskı altında tutulmasın." diye konuştu.

Bu arada Çaykur Rizespor 2. yarı hazırlıklarını Antalya'da yaptığı çalışmayla sürdürüyor. Teknik direktör Güvenç Kurtar yönetiminde kondisyon ağırlıklı çalışan takımda, ülkelerinde bulunan yabancı futbolcularla, Galatasaray'dan transfer edilen Altan çalışmalarda yer almıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:23:02
Güncelleme :30 Aralık 2005 Cuma 15:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?