8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kurtar: Zor bir virajı döndük

Çaykur Rizespor, ikinci yarının ilk haftasında kendi sahasında Diyarbakırspor'u 2-0 yenerek, ikinci yarıya 3 puanla başladı.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, puan açısından çok değerli bir maç olduğunu belirterek "Lige hızlı başlamak istiyorduk ve bunu başardık" dedi. Maçın zorlu geçeceğini bildiklerini kaydeden Kurtar, "Bizim için çok önemli bir maçtı ve kazanmak zorundaydık. Bu maçta galip gelerek hem 3 puan hem de 2 averaj kazandık. 4 sakat oyuncumuz ve bir de kart cezalısı olan oyuncumuz vardı. Yedek ağırlıklı çıktığımız bu maçta başarılı olduk ve kazandık" diyle konuştu.

Karşılaşmanın hakemlerinin çok başarılı bir maç yönettiğini kaydeden Kurtar, "Bazen kendi hatalarımızı hakemlere yıkıyoruz. Fakat teknik direktörlerin kendi hatalarını kabul etmeleri gerekir. Bu maçın hakemleri çok iyiydi. Bu hakemleri Avrupa kupalarında da görmek isteriz" diye konuştu. Kurtar, gelecek hafta deplasmanda Samsunspor ile zorlu bir maç oynayacaklarını hatırlatarak, "Zor bir maç olacak. Samsunspor çok iyi transferler gerçekleştirdi. Bütün maçlarımız zor, fakat biz de çok iyi bir takımız Samsunspor engelini de geçeceğimize inanıyorum" dedi.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz de, maçın her iki takım içinde zor geçtiğini ifade ederek, "Bizim tek endişemiz hava şartların zor olmasıydı. Maç öncesi endişelerimiz vardı, ama sahada çok iyi bir Rizespor vardı. Sahada kaliteli futbol oynadık. Ligin ikinci yarısına hızlı başlamak istiyorduk ve bunu başardık Sahadan galip ayrıldık ve bunun için mutluyuz. Hakemler de çok iyi maç yönetti, bunun için onlara da teşekkür ediyoruz. 2 gol atarak 3 puan aldık. Bu 3 puan aslanın ağzında olan bir 3 puandı ve biz bunu başardık. Taraftar iyi bir transfer kadar önemli. Taraftarın takıma ilgi göstermesi destek çıkması çok önemli. Bu maçta taraftarın desteği galibiyet için büyük bir rol oynadı ve bunun için taraftarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizesporlu Serkan, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Diyarbakırspor maçı zorlu bir maçtı ve biz bunu biliyorduk. Maça iyi başladık ve kazanan taraf biz olduk. İyi mücadele ettik. Oyuna hızlı başladık ve oynanan kaliteli oyun sahadan galip ayrılmamızı sağladı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 12:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?