7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

2 ilde dağcılık faaliyeti başladı

Sinop'ta gerçekleştirilen Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı ardından Türkiye'de iki ilde dağcılık sporunda start verildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, Sinop ve Siirt'te resmen dağcılık sporuna start verdiklerini açıkladı.

Karaca, "Sinop'ta dağcılık sporunu başlatmak üzere geldik. Türkiye'de dağcılık örgütlenmesi ve altyapısı tamamlanmamış iki ilimiz var. Bunlardan biri Sinop diğeri de Siirt. Yaptığımız çalışmalarla birlikte bu iki ilimizde dağcılık sporu başlamış bulunmaktadır. Türkiye Dağcılık Federasyonu, 46 federasyondan bir tanesi. Görevi, ülkemizi yurtiçi ve yurt dışında dağcılık faaliyetlerinde temsil etmek, dağcıları yetiştirmek, eğitmek, kulüpler kurmak ve kurdurmak. 1997 yılında 23 olan kulüp sayımız, bugün 174 oldu. 25 olan aktif ilimiz şu andan itibaren 71 oldu. Lisanslı sporcu sayımız ise 10 binleri aştı. Çıkartılan yönetmeliklerle dağcılık bilimsel olarak, akademik olarak işlenmeye, anlatılmaya başlandı" dedi.

Sinop'ta dağcılıkla ilgili bazı noktaları belirlediklerini belirten Karaca, "Sinop civarında nerede nasıl dağcılık eğitimi yapabiliriz diye bir gezi yaptık. Sinop çevresinde nerede dağcılık yapabiliriz diye incelemelerde bulunduk. Tabi halk arasında dağcılık farklı biliniyor. Fakat, modern bakımdan dağcılığın farklı anlamları var. Kayada, buzda, karda, doğanın çıkartmış olduğu bir takım güçlükleri kullanarak doruğa çıkma sporudur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?