7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Lisanslı sporcuda Sinop birinci

Lisanslı sporcu sayısında Sinop ilinin Türkiye ortalamasına göre birinci olduğu belirtildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Kontrolörleri Kurul Başkanlığı tarafından yapılan istatistiksel araştırma, Sinop ilinin lisanslı sporcu yönünden tüm illeri geride bırakarak birinci olduğunu gösterdi. Spor Kontrolörleri Kurul Başkanlığı'nın il nüfusları baz alınarak sunduğu verilerine göre, 202 bin 544 nüfuslu Sinop, 2 bin 285 bayan, 5 bin 906 erkek olmak üzere toplam 8 bin 191 lisanslı sporcuya sahip. Verilere göre bayan sporcu sayısının nüfusa oranı yüzde 1.1 iken, erkek sporcu sayısınin nüfusa oranı yüzde 2.9 ve toplam lisanslı sporcu sayısının nüfusa oranı ise yüzde 4.0.

Bu arada, lisanslı sporcu sayısında il nüfuslarına göre Sinop'u, yüzde 4.0 ile Kilis, yüzde 3.3 ile Tunceli, yüzde 3.1 ile Amasya, yüzde 2.7 ile Kırıkkale ve 2.6 ile de Bayburt izliyor. Lisanslı sporcu yönünden başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere, Kahramanmaraş, Samsun, Trabzon, Diyarbakır ve Gaziantep gibi büyük şehirler ise Türkiye ortalamasının altında kalan iller arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Öztürk, her gerçen gün lisanslı sporcu syısını arttırdıklarını ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Öztürk, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'müzün bu yönde büyük ve kararlı bir çalışması var. Hedef Türkiye'de 10 milyon lisanslı sporcuya ulaşmak. Biz de ilimizde bu yönde çalışıyoruz. Hedefimiz büyük" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 21:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?