7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Sit alanları daraltılsın teklifi

Sinop açıklarında önceki yıllarda ilan edilen sit alanı, su sporlarını olumsuz yönde etkiliyor. Konuyla ilgili harekete geçen Sinop Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, belli alanlarda su sporlarının özellikle dalış sporunun yapılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde harekete geçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne Sinop Limanı koruma alanının irdelenmesi konulu bir yazı gönderen Sinop Valisi Zeki Şanal, Gerze Köşk Burnu'ndan Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun açıklarına kadar uzanan sit alanının daraltılmasına yönelik bakanlık tarafından başlatılacak detaylı araştırma uzun süreceğinden, çalışma tamamlanana kadar belirlenecek olan parkur alanlarının birkaçında sportif dalış yapılabilmesi için gerekli iznin verilmesini istedi. Kalkınma stratejisini ve geleceğini turizme bağlayan Sinop'ta turizmi çeşitlendirmek, potansiyel turizm kaynaklarını hareke geçirmek amacında olduklarını belirten Zeki Şanal, aktiviteleri arttırmak suretiyle ulusal turizm gelirlerinden yeterli payın alınabilmesi ve katma değer oluşturma çabasının içinde olduklarından dalış turizminin il için büyük önem taşıdığını söyledi.

Şanal, "Bu nedenle bakanlığımız tarafından ilimiz sahillerinden İnceburun'dan Gerze Köşk Burnu'na kadar olan alanın detaylı olarak yeniden incelenmesi ve tümünün taranması kararlaştırılmıştır. Bu karar ise uzun süreli bir çalışma gerektirdiğinden ilimiz turizminin sirkülasyonu ve potansiyelini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu çalışma tamamlanıncaya kadar belirlediğimiz parkur alanlarının birkaçında geçici süreli sportif dalış izninin verilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ise, belli parkurlarda dalış izninin verilmesiyle dalış turizminde patlama olacağına inandıklarını, yurtiçi ve yurtdışından dalış turları için çok sayıda başvuru aldıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 14:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?