3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bilgisayarı bırak spora bak

Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Sekreteri Önder Öztürk, spor yapmayan çocukların, hayata negatif bakan bir gelecek anlamına geldiğini söyledi.

Önder Öztürk yaptığı açıklamada, çocukların bilgisayar ve televizyon tutkuları nedeniyle hareketsiz kaldığını belirterek, yeni nesil çocukların ve gençlerin zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar ve televizyon karşısında, spordan uzak geçirdiğini kaydetti.

Spor yapan çocukların kişilik sorunu yaşamadığını belirten Öztürk, "Doğal yaşamın hareketlerinden bile uzak kalan bilgisayar ve televizyon tutkunu çocuklar ise duygusal, sosyal ve ruhsal yönden sorun yaşayabiliyor. Birçok efekt yüklenerek, çocukları cezbeden ve doğal yaşamlarından koparıp hareketsiz bırakan bilgisayar oyunlarına ailelerin dikkat etmesi gerekiyor. Spor her zaman çocukların yaşamının bir parçasında olmalı. Maalesef ülkemizde çocuklar spordan uzak kaldıkları gibi doğal yaşamlarındaki hareketlerden de kopmaya başladı. Çocukların televizyon izlemelerine ve bilgisayar kullanmalarına onları kırmayacak şekilde sınır konulmalı ve her çocuk spora yönlendirilmeli" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet akça IP: 88.232.204.xxx Tarih : 14.02.2008 20:00:09

slmlar ben ahmet sevgilerimle abicim doru sölüyonda bir sahip çıkan yokki vede elimizde takımda yok duraganspor kapalı vede maddi imkansızlık sebebiyle takım toparlanamıyor yetkililere önemle duyurulur