3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İşte folklorun sultanları

Sinop'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 'Okullar Arası Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması' sona erdi.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmalarda becerilerini ortaya koyan halk oyunları ekiplerinin sergilediği figürler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya il genelinden ilk ve orta öğretim ile yaygın eğitim kurumlarından 22 halk oyunları ekibinin katıldı.

Geleneksel ve stilize dallarında, küçükler, yıldızlar, liseler ve yaygın eğitim kurumları olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleşen yarışma akşam saatlerinde sona erdi.Yarışmada geleneksel dal, küçükler kategorisinde Sinop Atatürk İlköğretim Okulu; yıldızlarda Gerze Atatürk İlköğretim Okulu; gençlerde Ayancık Lisesi ve yaygın eğitim kurumlarında ise Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu birinci oldu.

Stilize dalı küçükler kategorisinde da erkeklerde Erfelek Atatürk İlköğretim Okulu birinci olurken, yıldızlarda Sinop Cumhuriyet İlköğretim Okulu; gençlerde Sinop Anadolu Lisesi ve yaygın eğitim kurumlarında da Türkeli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu birinciliği paylaştı.

Dereceye giren takımlara kupa ve başarı belgelerini Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ile Milli Eğitim Şube Müdürleri Muharrem Elmacı ve Mustafa Çelik verdi. Yarışmada dereceye giren folklor ekiplerinin 5-6 nisan tarihlerinde Tokat'ta yapılacak olan grup birinciliği yarışmasına katılacakları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 18:49:14
Güncelleme :16 Şubat 2008 Cumartesi 18:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tugba özcan IP: 85.102.241.xxx Tarih : 26.02.2008 18:18:11

bizden daha güzel oynayamazlar