3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

'Elveda Sigara Merhaba Hayat'

Sinop'ta, '9 Şubat Sigarayı Boykot Günü' etkinlikleri kapsamında Sağlık İl Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Tabipliği tarafından "Elveda Sigara, Merhaba Hayat" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Barış Manço Parkı'ndan, Karakum mevkisine kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yürüyüşe, Sinop Valisi Zeki Şanal, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre ile bazı daire müdürleri ve çok sayıda kamu çalışanı ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesi Sinop Sanat Tiyatrosu'nun hazırlamış olduğu "Sigara İçme Haşat Olursun" adlı kısa oyun beğeni ile izlendi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Sinop Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, amaçlarının dikkatleri sigaranın zararlarına çekmek olduğunu söyledi. Dr. Cem Güre, "Sigarayla mücadelemiz devam edecek. 9 Şubat Dünya Sigarayı Boykot Günü nedeniyle sigaranın zararlarını daha iyi anlatabilmek, toplumun ilgisini çekebilmek amacıyla yaklaşık 3 kilometrelik bir parkurda 'Elveda Sigara, Merhaba Hayat' yürüyüşü yaptık. Sinop Sağlık İl Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi Tabipliği'nin ortaklaşa düzenlediği yürüyüşe destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Sigaraya karşı mücadele yasalarla tek başına elbette ki yeterli değil. Bu konuda, toplumun her kesiminden katılım ile başarılı olunabilir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 14:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?