7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Hamsi tavalı sezon açılışı

Sezonun ilk hamsisini yiyen Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, balıkçılara hamsi sezonunun hayırlı ve bir o kadar da bol geçmesini diledi.

Sinop'ta bir balık lokantasında sezonun ilk hamsisini tava yaptıran Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Türkiye'de çıkan balığın yüzde 7'sinin avlandığı Sinop'un hamsi ve balıkla özdeşleştiğini belirterek, hamsisin başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere birçok ülkenin damak tadına hitap ettiğini söyledi. Bu açıdan il genelinde çeşitli sanayi dallarının da sürekli geliştiğini belirten Yılmazer, "Sinop'umuzun en önemli ekonomik girdilerinden birini balık sanayi oluşturuyor. Bu sezonun oldukça verimli geçeceği kanaatindeyim" dedi.

Balık nakli konusunda da uyarıda bulunan Yılmazer, nakil araçlarının hamsi suyunun yollara dökülmemesi konusunda dikkatli olmalarını istedi. Zeki Yılmazer, "Özellikle Demirci Köyü mevkiindeki yeni liman projesi bir an önce hayata geçirilirse, potansiyel daha da artacak ve liman şehir içinden dışarıya taşınmış olacak. Balık suyu hem limanı hem şehir içini kirletiyor. Mümkün mertebe hem zabıtamız hem de polisimiz, kamyonları hamsi suları süzülmeden yola çıkartmıyor. Biliyorsunuz hamsi suyu yollarda kaygan bir zemin oluşturuyor ve istenmeyen kazalara yol açabiliyor. Kamyoncularımızın da buna itina göstermelerini istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 14:57:33
Güncelleme :17 Kasım 2005 Perşembe 15:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?